top of page
  • fcturneringar

Inför Kvarnsvedens IK - FC Stockholm

Efter några veckors sommaruppehåll är det äntligen dags för FC att kliva in i seriespelet igen och FC-bussen åker till Borlänge under morgondagen för att spela match mot Kvarnsvedens IK. Avspark är kl. 19.00 på Ljungbergsplanen.


Innan uppehållet vann FC med 3-2 borta mot Enskede IK och har på sju matcher spelat ihop 17 poäng och är fortsatt obesegrade. FC ligger just nu trea i tabellen med tre matcher mindre spelade än tvåan FC Järfälla och två matcher mindre spelade än ettan IFK Lidingö.


Under sommaruppehållet har sportchefen Stefan Elfver varit aktiv och agerat för att spetsa till en redan stark trupp inför höstens tuffa matcher. Eyasu "Lillen" Alemayehu och Joshua Adomako har plockats in. Två etablerade och skickliga spelare som båda ansluter från IFK Haninge i Norrettan. Artiklar gällande båda nyförvärven finns här på hemsidan ifall du vill läsa på mera om nyförvärven.


Både FC och Kvarnsvedens IK har spelat träningsmatch inför onsdagens återuppstart. FC vann med 6-2 mot IF Stockholms Talangakademi och Kvarnsveden vann 2-1 mot division 3-laget Korsnäs IF.


Inför morgondagens match har vi fått en pratstund med chefstränaren Rebaz Hassan:


Hur har uppehållet varit?

- Det har varit bra. Tror det har varit bra med lite återhämtning fysiskt och mentalt.


Träningsmatch i lördags, vad kan vi ta med därifrån till kommande matcher?

- Egentligen inget speciellt. Det var en ”starta igång motorn” match. Alla fick 45 minuters speltid, vi gjorde en del mål och borde nog ha gjort 2-3 till.


Serien drar igång igen, tankar?

- Ska blir roligt att få tävla igen. Något som jag har funderat mycket kring är pressen som finns på oss. Den är på något sätt stimulerande. Det känns skön att hela tiden spela matcher där alla vill att man förlorar. Det påminner mig om när man var yngre och spelade på gården, vad som än hände idag så fick man inte förlora.

Det är faktiskt första gången jag känner den känslan som tränare och det är både utmanande men samtidigt väldigt rolig. Det kommer bli en spännande och lärorik säsong.


Hur känns läget i truppen inför matchen?

- Känslan är bra. Vi har tappat ett par spelare under säsongens gång och fyllt på med två riktigt bra spelare i Joshua och Eyasu.


Vi får tillbaka Rajalsko från skada vilket blir ett bra tillskott för laget. Cameron är tillbaka om några veckor vilket kommer ge oss snabbhet och spets i anfallsspelet.


Utöver det så är både Filip och David på god väg tillbaka från sina korsbandsskador som de ådrog sig förra säsongen.


Vad vet du om morgondagens motståndare Kvarnsveden?

- Organiserade, många unga spelare. De har överraskat många med sin starka säsongsinledning.


Kvarnsvedens IK har stått för en stabil och stark prestation under inledningen av säsongen, precis som Rebaz nämner ovan, då man på sina sju matcher har tagit 14 poäng där laget vunnit fyra matcher, spelat två oavgjorda och förlorat en match. Kvarnsveden ligger just nu 6:e plats i tabellen en poäng framför Karlbergs BK. I deras senaste match mot serieledarna IFK Lidingö stod laget för en stark prestation då man vände 2-0-underläge till 2-2.


Kvarnsvedens (KIK) senaste matcher:

IFK Lidingö - KIK 2-2

KIK - Sandvikens AIK 1-0

KIK - Enköpings SK 1-0

KIK - Sandvikens IK 0-4 (Svenska Cupen)

Kungsängens IF - KIK -0-3


Morgondagens motståndare mötte vi ifjol för första gången, då i en avslagen match där FC inte längre hade något att spela för tyvärr, en match som slutade med förlust 0-2 på bortaplan.


Truppen:

Matchtruppen tas i samband med tisdagens träning. Truppen presenteras under matchdagen.


MATCHINFO

Kvarnsvedens IK - FC Stockholm


Datum: 4:e augusti

Tid: 19:00

Arena: Ljungbergsplan

Vad: Division II Norra Svealand


Forza FC!7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page