top of page
28062023__FCSth_Thomas Persson_2561.jpeg

Om FC Stockholm

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

Stockholm med FC Logga.jpg

FC STOCKHOLM

FC Stockholm har på kort tid skrivit en imponerande fotbollssaga som sträcker sig från de lägre divisionerna till de mer prestigefyllda nivåerna i svensk fotboll. Sedan starten 2010 har klubben, grundad av Stefan Elfver, Tony Jonsson, Fredrik Olander och Simon Brännström, snabbt etablerat sig som en kraft att räkna med på den lokala fotbollsscenen. Med en resa från division 7 till division 1 har FC Stockholm visat att snabba framsteg och ambitiösa målsättningar kan gå hand i hand. I den här texten utforskar vi klubbens utveckling från dess grundande, genom åren av snabb framgång, till dess nuvarande status och framtidsutsikter.

 

Klubben, som drivs ideellt av dess grundare Stefan Elfver och Simon Brännström, tillsammans med Edvard Sjöberg och Sebastian Råghag, samt ungdomssektionen under ledning av Tobias Hildeland, Ken Lötbom, Daniel Aulik och Serana Merry, strävar efter att bli det självklara valet för fotbollsspelare i Stockholm efter AIK, Djurgården och Hammarby.

Under perioden 2019 till 2023 genomgick FC Stockholm en noterbar utveckling och förändring. År 2019 markerade en ny era för klubben när den anlitade den meriterade tränaren Johan Mjällby för ett tvåårskontrakt. Hans debutår resulterade i en imponerande femteplats i Division 2, vilket också bidrog till att öka klubbens renommé.

Säsongen 2020 präglades dock av pandemins utmaningar, vilket ledde till en förkortad säsong med endast enkelmöten och matcher spelade utan publik. Trots dessa hinder tog FC Stockholm stora kliv framåt under 2021, med Rebaz Hassan vid rodret. Under Hassans ledning presterade laget exceptionellt, och blev obesegrade i serien – en bedrift som ingen annan klubb tidigare uppnått.

Samma år tog FC ett viktigt steg mot att utvidga sin verksamhet till att omfatta barn- och ungdomsfotboll genom att starta en ungdomssektion. Detta initiativ, som genomfördes i samarbete med Tobias Hildeland, Daniel Aulik och Ken Lötbom, bidrog ytterligare till klubbens tillväxt och gemenskap.

Under de följande två åren, 2022 och 2023, tävlade FC Stockholm i Division 1 Norra. De herrmatcher som spelades dessa säsonger hölls först på Stockholm Stadion och sedan på Kanalplan, medan Kristinebergs IP renoverades för att uppfylla Superettan-standarder. Planen är att hela klubbens verksamhet, inklusive barn-, ungdoms- och seniorlag, ska återvända till Kungsholmen inför 2025.

2019 - 2023

FC Stockholm, grundat 2010 av Stefan Elfver, Tony Jonsson, Fredrik Olander och Simon Brännström, som FC Stockholm Internazionale, har haft en anmärkningsvärd resa från division 7 till division 1 på bara tio år – en bedrift oöverträffad av andra Stockholmsbaserade lag. De tränar och spelar på Kristinebergs IP, en av Sveriges mest historiska arenor på Kungsholmen.

Från starten visade laget sin dominans genom att vinna sin första serie i division 7 med mer än 100 mål. Genom åren har laget imponerat på transfermarknaden med nyförvärv som Elias Storm i division sju, och andra säsonger har sett framstående spelare som Daniel Hoch och Göran Marklund ansluta sig. Deras förmåga att locka talanger från högre divisioner har varit en nyckelfaktor i deras snabba klättring genom serierna. Där spelaren Love Lidström blev en ikon i klubben under flera år.

Med rekordet för flest förlustfria seriematcher i rad i svensk fotboll och flera serietitlar under bältet, har FC Stockholm bevisat sin styrka och ambition. Trots att de stött på utmaningar och inte alltid avancerat från divisionen, har ankomsten av tränare som Daniel Nannskog och senare Filip Bergman och Anders Wasserman fört klubben framåt. Under ledning av Patrik Sandberg lyckades de kvalificera sig till division 2, vilket markerar ett historiskt steg för laget.

2010-2018