top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Tre poäng för FC i soliga Karlstad

FC Stockholm åker till Karlstad och tar tre nya poäng med i bagaget hem till huvudstaden då man besegrar IF Karlstad med 1-4. En vinst som var den tredje raka under inledningen av säsongen.

På en svårspelad hybridsgräsplan som inte riktigt hittat toppformen än på grund av tiden på året så tar FC kommandot och över matchen direkt i inledningen av matchen och är det bollförande laget ute på planen. FC trycker på och skapar några halvchanser. Karlstad har en kortare period av en kavalkad av hörnor som blir farliga, men FC löser situationen bra. I den 21:a minuten kommer ledningsmålet 0-1 när Linus Mattsson jagar ikapp bollen efter en förlorad duell, tar bollen med sig och driver bollen mot straffområdet för att sedan spela in bollen i straffområdet till William Jan som sätter bollen i målvaktens bortre hörn. I den 34:e minuten är de ombytta roller när Jan spelar in till Mattsson i straffområdet och Mattsson trycker in 0-2 i samma hörn som Jan. Ett fint uppspel av Luka Dobrijevic som Jan förvaltar väl för att sedan servera Mattsson som gjorde sitt tredje mål för säsongen.

Resultatet 0-2 står sig till halvtidspausen där FC står för en stabil och trygg insats där den höga pressen på hemmalaget skapar oreda. I den 52:a minuten utökar FC till 0-3 efter ett fint inspel i luften från Sebastian Wändin som Cameron Streete möte med pannan och nickar i mål. Ett befriande och skönt mål för Streete som gjorde sitt första mål för säsongen i seriespelet. Karlstad lyckas reducera till 1-3 i den 55:e minuten, men FC replikerar med att utöka till 1-4 i den 59:e när Streete gör sitt andra mål för dagen. Ytterligare ett fint uppspel i i djupled av Dobrijevic in i straffområdet snappas upp av William Jan som spelar fram Streete som är på rätt plats i boxen och sätter bollen i mål.

FC är nära att göra ytterligare ett mål på frispark, ett skott som letade sig i burgaveln. Matchen slutar 1-4 och FC tar årets första seger på bortaplan efter en stark prestation och väl genomförd match där man lyckas spela den fotboll man vill spela trots de utmanande förutsättningarna kring underlaget.

Nästa vecka på lördagen den 28 april spelar FC hemma igen. Avspark är kl. 15.00 på Kanalplan.

Köp biljett här till matchen: FC - Umeå

RIKARD NORLING EFTER MATCHEN

-"Vi gör en förvånansvärt bra insats med tanke på underlaget. Det var svårspelat där ute, på en hybridgräsmatta som ännu inte hittat sin lyster. Jag vill verkligen hylla spelarna hur de fick till prestationen som gjorde att vi kunde vinna matchen. Kollektivet är fortsatt vår absolut största styrka. Vi fortsätter jobba ödmjukt vidare."