top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Sandviken AIK - FC Stockholm 0-1

FC kom hem sent i natt efter ha varit till Gävleborg för att kriga hem tre väldigt viktiga poäng mot Sandviken AIK. Andra bortamatchen i rad och även andra raka segern. En match som FC vinner med 0-1.

Matchen mot SAIK startade lite trögt och passivt från FC:s sida i inledningen av matchen, efter dryga 25 minuter spelade så höjdes tempot från FC och man tog tag i taktpinnen på riktigt likt man gjort under resterande del av säsongen. FC hotar mycket på kanterna genom Makolli, Lillen och Streete och är vassa i den sista tredjedelen av planen. Det skapas dock halvchanser och med lite skärpa i både avsluten och inspelen så hade nollan kunna spräckts. Hemmalaget SAIK är inte ofarliga framåt utan tvärtom. På snabba omställningar hotar dem och skapar två farliga lägen till att ta ledningen. Bland annat ett friläge som Johannes "Sisu" Ström räddar med en fotparad till hörna. SAIK har även ett till farligt läge när de återigen på omställning bryter sig igenom på vänsterkanten där ett skott avlossas från vinkel och räddas återigen av "Sisu" i målet.

I inledningen av andra halvleken fortsätter FC likt i första, med att vara offensiva och kontrollera bollinnehavet. FC gör även några byten där nya pigg ben bidrar med härlig energi, vilket i den 61:a ger FC utdelning när Cameron Streete nickar in det matchavgörande målet på inlägg av Eyasu Alemayehu från vänster i utkanten av straffområdet.

Sista delen av matchen blir ett ställningskrig där FC drar ner tempot lite och SAIK påbörjar en forcering för kvittering med några minuter kvar av matchen utan att lyckas skapa något riktigt farligt läge förutom en frispark från 20 meter som Ström avvärjer utan några större bekymmer.

FC tar sin tredje raka seger sen den underbara vändningen i derbyt mot KB. Det var även andra raka vinsten på bortaplan.

Gårdagens seger innebär att FC numera är serieledare med tre poängs försprång från tvåan KB med två matcher kvar att spela av säsongen.

Chefstränaren Rebaz Hassan om matchen:

- "Det känns skönt såhär dagen efter. Det är en match där vi står för en starkt insats. Vi visste att det skulle bli en ruskigt svår bortamatch och det blev det. Men återigen blir det en vinst och en hållen nolla.

Vi måste fortsätta framåt tills allt är klart.Men visst känns det riktigt bra inför de sista två omgångarna"

Startelvan

Avbytare

Rager Rabendi

Pontus Hesselheim

Tobias Waldenström Soldati Joel Rajalakso Naramsin Akdemir

Vinsten över SAIK innebar att FC inkasserade sin 21:a seger för säsongen och har en stark facit i bagaget under säsongen där FC fortsatt även är obesegrade.

Nästa match är på söndag 21/11 då vi möter FC Gute på Stadshagens IP. Avspark kl. 14:00.