top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Kungsängens IF - FC Stockholm 1-8

Det blev en målrik tillställning på Kungsängens IP under lördagen. FC vann matchen med hela 1-8 (!) mot Kungsängens IF efter 0-6 i halvtid. Ostojic gjorde 4 mål, Makolli var på gång att göra hattrick och Rabendi gjorde debut.

Det var en grön, blöt och trevlig naturgräsmatta som FC kom till för att möta Kungsängens IF. Matchen startade i ett behagligt men tryggt tempo där FC tog taktpinnen från start. Hemmalaget KIF hade några försök till omställningar som rann ut i sanden eller avvärjdes av FC-försvaret.

Det dröjde till 17:e minuten innan FC tog ledningen genom Victor Strand. Sedan drog målkavalkaden igång och 0-6 stod det på måltavlan när det blåstes för halvtid. I halvtid valde även FC att göra en delförändringar där bland annat Rager Rabendi blev inbytt och gjorde därmed sin debut i FC-tröjan.

Andra halvlek blev inte lika målrik och tempot mattades av en del, vilket är förståeligt efter explosionen i första. Under andra halvleken gjorde FC två mål och släppte även in ett. Det fanns dock bud på några mål till, men resultatet stod sig.

En målrik match som slutade 1-8 till FC:s favör och är årets målrikaste match i serien so far.

Målskyttar i matchen blev Stefan Ostojic (4), Trimi Makolli (2), Eyasu Alemayehu och Victor Strand. Det bjöds på många fina mål från de rödsvarta.

Rolig kuriosa är att Strand gjorde sitt första mål sedan 2013, måltorkan är bruten och vi hoppas de blir flera baljor under FC-sejoure.