top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Karlbergs BK - FC Stockholm 2-2

Derbyt och seriefinalen mellan FC och KB bjöd på publikfest, målkalas och ett dramatiskt avslut. Matchen slutar 2-2 efter en sen vändning av FC med två mål på stopptid. En match som besöktes av ca 1053 personer och det är den högsta publiksiffran utanför Allsvenskan i Stockholm.

I första halvlek är det hemmalaget KB som tar initiativet i matchen och är det bättre laget ute på planen. Det är även KB som tar ledningen med 1-0 i 19:e minuten när en boll i djupled bakom FC:s backlinje friställer Diawara som lobbar bollen över en utrusande Ström. Minuterna efter kallduschen och KB:s ledning rycker FC upp sig och skapar en forcering framåt, men som inte resulterar i något mål. Istället utökar KB till 2-0 återigen på en djupledsboll bakom FC:s backlinje, denna gång är det Soelberg som är först på bollen gör mål.


I andra halvlek kommer FC ut med ny energi och jobbar sig in i matchen vilket också leder till att FC tar över initiativet och bollinnehavet. Några halvdana målchanser skapas och bland annat är de nära att FC gör mål när KB:s målvakt tappar ett inlägg som sånär hamnar hos fötterna på Ostojic. FC fortsätter trycka på och flytta framåt i banan. I den 70:e minuten drar Ostojic med distansskott som räddas av KB:s målvakt och returen som studsar utåt rensas bort av KB-försvarare.


På grund av spelavbrott för skador och byten signalerar domarteamet att det blir 8 minuters övertid. Något som FC tar vara på när Makolli i den 92:a minuten trycker in reduceringsmålet 1-2. Ett välplacerat skott som avlossas några meter utanför straffområdet och sitter klockrent i nedre hörnet.


I den 94:e minuten får FC jubla igen då kvitteringen till 2-2 görs av skyttekungen Ostojic. En långboll från Ström nickskarvas först av inbytte Hesselheim till Adomako där bollen hamnar till slut på fötterna hos Ostojic som från vinkel skjuter in bollen i bortre och kvitteringen är ett faktum.


FC gör även ett tredje mål när Ostojic gör en luring och slår bollen direkt i mål, likt mot Stocksund i våras. Dock väljer dagens huvuddomare att döma bort målet denna gång.


Matchen slutar 2-2 och viktiga poäng räddades inför slutspurten av säsongen där dagens resultat gör att kampen om förstaplatsen kommer att bli en rysare.

Målskytten Ostojic med Zacharia och León som spelar i FC:s nystartade ungdomsverksamhet

Chefstränaren Rebaz Hassan om matchen:

- Ja, vart ska man börja..


Först vill jag börja med att berömma våra konkurrenter för deras start på matchen. Det är tydligt att det är ett revanschsuget och hungrigt lag som kliver ut på Stadshagen. Det är dessutom ett lag som är väldigt samspelt och med många duktiga fotbollsspelare.


Det är två lag som spelar fotboll på olika sätt. De vill föra spelet med sitt bollinnehav, vi vill pressa högt och vinna bollen så nära deras mål som möjligt. Vi får ingen utdelning av vårt presspel i den första halvleken.


Vi trodde att de skulle kombinera fler gånger mellan MV och MB, på så sätt hade vi kunde ha bättre kontakt mellan våra lagdelar i pressen, men deras målvakt drar isär oss. Vi kliver högt upp och deras målvakt slår ut vår press alldeles för enkelt. Oftast med en långboll mot deras FW. Där blir det en duell och andra bollen hamnar oftast hos Karlbergs mittfältare.


Precis som matchen på Stadshagen i våras så tycker jag att de leder rättvist i halvtid, trots att vi har två bollar som räddas på mållinjen.


I paus så pratar vi om hur vi vände på matchen mot de senaste och att vi kan göra det igen. Vi gör några små justeringar som ger oss en bättre start på den andra halvleken. Vi låter Diallo balansera laget och Eyasu och Trimi får spela mer spela fritt likt tidigare matcher. Eyasu har fått vikariera på det centrala mittfältet istället för hans naturliga roll bakom våra forwards. Det blir en stor skillnad när vi får Trimi och Eyasu högre upp i plan. Vi får ett bättre etablerat anfallsspel på deras planhalva. Dessutom får vi nu skörda frukten av vårt presspel. Deras rensningar hamnar hos oss och nu är det

vi som får börja anfalla gång på gång. Det är många trötta KB spelare i den 60 minuten.


Vi vet som sagt att vi har vunnit väldigt många matcher i slutet på säsongen just pga att motståndarna inte orkar stå emot sista 20-25 och ikväll så skulle vi se styrkan och kraften i det här fotbollslaget.


Vi vänder 2-0 till 2-2 och gör dessutom 2-3 på en situation vi prata om inför matchen. Men domaren väljer att blåsa av målet för att HAN begärt avstånd på muren, inte vi. 

När man spelar i FC så spelar man för att vinna. Vinna är det enda som betyder något. Igår så vann vi inte, men vi visar att vi aldrig, aldrig ger upp.


Nu återstår 5 omgångar, båda lagen förtjänar att spela i ettan nästa säsong. Men vi alla vet att det bara är ett lag som kan kliva upp. Må det bästa laget vinna.


Avslutningsvis, jag sa inför matchen att jag hoppas på en fotbollsfest. Vi, Karlberg, publiken och alla som var på plats bjöd upp till dans. Det är kvällar som denna vi spelar fotboll.


Startelvan


Avbytare

Rager Rebandi Kristijan Cosic Mathias Benker Naramsin Akdemir

Carlos Gaete Moggia Victor Strand

Pontus Hesselheim


Det oavgjorda resultat gör att FC fortsättningsvist är obesegrade och ligger tre poäng bakom KB med en match mindre spelad.


Artikel om matchen av Mitt i Kungsholmen: "Dramatisk avslutning på hett Kungsholmenderby"


Nästa match är på lördag när vi återigen spelar på Stadshagens IP, men denna gång som hemmalag mot FC Arlanda. Avspark kl. 14.00.
458 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page