top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Piteå IF - FC Stockholm

FC flyger under söndagen till Luleå för att sedan ta sig till Piteå och LF Arena för att ta sig an Piteå IF. Matchen livesänds på SportExpressen Play för den som vill se matchen med avspark kl. 14.00.

Imorgon åker FC iväg för säsongens längsta bortamatch när laget flyger till Luleå och sedan ta sig vidare till Piteå.

Bild från matchen mot Haninge. Foto: Thomas Persson

I FC:s senaste match blev det förlust med 1-2 på Stadion mot IFK Haninge. En match där FC stod för en svagare prestation i första halvlek, något Haninge tog vara på och lyckades näta två gånger om. I andra halvlek kunde publiken återigen känna igen FC och det radades upp chanser på löpande band. Det dröjde till stopptid innan reduceringen kom genom Kristijan Cosic och närmare än så kom tyvärr inte FC och det slutade med tråkig förlust.

Det är ett väldigt revanschsuget FC som åker till Piteå imorgon!

Om morgondagens motståndare

Piteå IF är en förening som grundades 1918 och har en del säsonger i bagaget i Ettan. Denna säsong har laget på sex matcher spelat in fem poäng och ligger för närvarande på en 14:e plats i tabellen.

I sin senaste match i Ettan blev det oavgjort för PIF som vände 2-0 underläge till 2-2 på bortaplan mot Örebro Syrianska. PÅ

Chefstränare Rebaz Hassan inför imorgon:

"Det var ett argt, besviket och tyst omklädningsrum efter den senaste matchen. Vi var överens om att den första halvleken är den sämsta under min period som tränare i klubben. Karaktärslöst, individuella och kollektiva misstag avlöste varandra. Det blir svårt att vinna fotbollsmatcher då.

Vi kan inte gå in i en enda match i år och tro eller känna att vi är bättre än motståndarna. Varje match är en kamp. Därför blir det perfekt att spela mot ett Piteå som påminner mycket om Haninge i sin spelstil. Vi är redo för att komma tillbaka på vinnarspåret direkt."