top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - Hammarby TFF

Ett derby väntar imorgon på Kanalplan för FC Stockholm när man tar emot Hammarby TFF. Avspark är kl. 13.00. Matchen livesänds på Ettanplay och kostar 99 kr.

Köp "Early Bird"-biljett för 70 kr och det erbjudandet gäller tills 24 h innan avspark, sedan ordinarie pris. Du köper din biljett via: TicketCo.

FC Stockholms senaste match i Uppsala mot Dalkurd slutade med en 2-1 förlust efter svag period i inledningen av matchen från FC, något som hemmalaget nyttjade och gjorde två mål inom loppet av fem minuter.

Förlusten var den andra raka för FC och imorgon lär det vara ett revanschsuget och taggat FC som kliver in på Kanalplans konstgräs för att spela ett roligt derby mot Hammarby TFF.

Motståndarkollen

Senast FC möte Hammarby var det som "bortalag" på Kanalplan och en match där FC gick segrande med 0-1 efter att Dida Rashidi avgjort matchen. Lagen ligger på lika många poäng (31 P) där FC ligger före just nu i tabellen på aktuell målskillnad.

Hammarby kommer till matchen med en förlustfri svit om sex matcher efter sommaruppehållet. I deras senaste match på hemmaplan vann de mot Bodens BK med 4-0.

Sedan lagen möttes senast har HTTF tagit in Nicholas Ablido från Ghana, Rasmus Granath från AIK U19 och Hampus Söderström från Skövde AIK.

Huvudtränaren Rebaz Hassan inför matchen:

Förlust mot Dalkurd senast, vad är dina reflektioner efteråt?

- "Vi spelar en ganska bra match sett över 90 min. Men under en period på 25 min så är vi alldeles för passiva och vi har för låga positioner i vårt försvarsspel."

Ny hemmamatch imorgon mot Hammarby TFF, hur går tankarna inför den fajten?

- "Det är derby på Kanalplan. Det ska bli riktigt roliga att spela. De är nog ganska sugna på ta revansch från senast då vi avgjorde i slutet."

Vad vill du se från ditt FC Stockholm imorgon ute på planen?

- "Jag vill se ett FC som släpper på handbromsen. För många matcher i år har vi gett bort pga olika anledningar. Imorgon och i fortsättningen så ska vi ut och gasa."