top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Sollentuna FK - FC Stockholm

Två stundande ”Stockholmsderbyn" väntar för FC denna vecka och först ut för motståndet står Sollentuna FK på bortaplan under onsdagskvällen. Matchen livesänds på SportExpressen Play för den som vill se matchen med avspark kl. 19.00.


"Stockholmsderby" nummer 1 av 2 spelas imorgon på Sollentunavallen när FC åker norrut i Stockholm för att möta Sollentuna FK. FC kommer till matchen med en stark seger då det blev vinst mot Gefle IF med 1-0 efter mål av Dida Rashidi. Vinsten säkrades inför 745 åskådare och vi hoppas det kan ta sig lika många till Sollentunavallen under morgondagen för att se FC mot Sollentuna.

Bild från senaste matchen mot Gefle IF. Foto: Thomas Persson

Om morgondagens motståndare

Sollentuna FK är en klubb som bildades 2012 då det var en sammanslagning mellan föreningarna Sollentuna United FK och Sollentuna Fotboll IF. SFK tog klivet upp till Ettan under 2017 med Rebaz Hassan (FC:s tränare) i tränarstaben. Under 2020 när laget leddes av Rebaz och "Kitten" Mattiasson så slutade laget på en tredje plats i tabellen, två poäng från kval till Superettan, vilket är SFK:s starkaste merit hittills.


Under fjolåret hamnade SFK på en sjätteplats i tabellen när säsongen summerades. Denna säsong har SFK hittills samlat ihop 10 poäng på åtta matcher och ligger för nuvarande på en 10:e plats i Ettan Norra.


Förutom Hassan har även Amin Faily, Eyasu Alemayehu, Dida Rashidi, Josh Adomako, Kevin Ali och Luka Dobrijevic varit aktiva i SFK en gång i tiden.

Chefstränare Rebaz Hassan inför imorgon:

"Jag hoppas att vi kan följa upp den förra matchen och vara lika organiserade och disciplinerade i vårt försvar- och anfallsspel. Det kommer bli en rolig och underhållande match att titta på!"


MATCHTRUPPEN

MATCHINFO

Sollentuna FK - FC Stockholm


Matchens livesänds här och sändningen startar 18.50: SportExpressen Play


Vi kommer uppdatera kring matchen på vår Twitter (@fcstockholm)


Datum: 25:e maj

Tid: 19:00

Arena: Sollentunavallen

Vad: Seriematch Ettan Norra
166 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page