top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

IFK Haninge - FC Stockholm 3-4

Gårdagens träningsmatch mot IFK Haninge på ett soligt Torvalla IP blev en jämn tillställning där FC till slut gick vinnande ur matchen efter ett sent mål gjort av inhopparen Filip Lindmark.

FC startade matchen lite trögt och redan i den 8:e minuten tar hemmalaget Haninge ledningen med 1-0 på en hörna. Därefter vaknar FC till liv och tar över matchbilden. Flera chanser radas upp men inget resulterar i mål förrän i den 33:e minuten när nyförvärvet Luka Dobrijevic bombar in ett skott precis utanför straffområdet och det är kvitterat till 1-1. Därefter fortsätter FC forcera framåt och hotar i Haninges straffområdet. Joshua Adomako ligger inom loppet av 3 minuter bakom två klara straffar för FC. Första gången är det hands och andra gången är det en kapning av stödjebenet vid skottögonblicket. Första straffen sätter Stefan Ostojic, 1-2 och den andra sätter Trimi Makolli, 1-2.


I första halvlek spelade FC bra fotboll och det såg väldigt lovande ut inför kommande säsong då man för matchen, innehar bollinnehavet och kontrollerar spelet. I den andra halvleken drogs tempot ned något snäpp så som det lätt kan bli i en träningsmatch under försäsongen. Haninge reducerar till 2-3 på en hörna återigen i den 63:e minuten. Några minuter därefter får en Haningespelare rött kort efter att ha tilldelats två gula kort. I den 83:e minuten får Haninge en straff efter att deras anfallare "rivits" ner i straffområdet. En straff som förvaltas lika väl som FC:s straffar i första halvlek och 3-3 står på resultattavlan.


I den 90:e minuten sätter inbytte Filip Lindmark till huvudet på ett fint inlägg från en provspelare för dagen. En nick som letar sig in i nätmaskorna och 3-4 är ett faktum. Kul att Lindmark är tillbaka på planen efter sin knäskada som han ådrog sig för två år sedan.


Rebaz Hassan om matchen:

"Vi startar matchen passivt och väldigt dåligt, de gör 1-0 på en hörna och efter det tar vi över hela matchen. Vi spelar på det sättet vi vill spela och kommer upp i flera situationer som vi har jobbat på. Det kändes riktigt bra att se att så mycket sitter såhär tidigt. Nu handlar det bara om att fortsätta jobb vidare och se till att vi är väl förberedda inför säsongsstarten. Även viktigt att vi fortsätter att vinna, vi visar återigen styrka i slutet av matchen då vi gör ett sent mål. Vi är väldigt starka i slutet av matcherna som ifjol, viktigt att vi fortsätter vara det."


350 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page