top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Förlust igen, denna gång på bortaplan

FC Stockholm åker på en ny kalldusch när man förlorar på bortaplan mot Assyriska FF på bortaplan.

På ett regnigt Södertälje Arena så inledde FC piggast och initiativtagande då man tog tag i bollinnehavet. Redan efter 2 minuter får Dida Rashidi ett jätteläge efter slarv från Assyriska. Därefter gör Cameron Streete mål på ett inspel, men assisterande domaren sätter upp flaggan. FC får utdelning i den 19:e minuten och gör 1-0 genom lagkaptenen David Zlotnik. Därefter utökar FC till 2-0, men återigen vinkar assisterande domaren för offside, ett domslut som är ytterst tveksamt. Återigen är det Cameron Streete som är framme och blir bortblåst för andra gången för dagen.

Istället är det hemmalaget som kvitter till 1-1 efter en rapp omställning och på sin första målchans där Christian Moses sätter kvitteringen. Därefter är FC nära att ta ledningen igen efter ett distansskott från Jens Stigedahl som räddas av keepern och även returen räddas av keepern efter att Rashidi varit framme, ett väldigt bra läge till att återta ledningen.

Första halvlek blåses av och 1-1 står sig. I inledningen av den andra halvleken får FC en rejäl käftsmäll då Assyriska nätar två gånger om inom loppet av 3 minuter. Först får hemmalaget en straff som leder till 1-2, en straff som Christian Moses förvaltar väl. Därefter på en långboll och omställning så utökar Hugo Fernandez till 1-3 när han borrar in bollen i bortre hörnet efter att ha utmanat på högerkanten.

FC lyckas inte vandra upp för den uppförsbacken som man hamna i början av halvleken och resultatet står sig, FC förlorar med 1-3.

Nästa match spelas även den på bortaplan på onsdag den 8 maj kl. 19.00 på Tunavallen mot AFC Eskilstuna.