top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC Stockholm startar ungdomsverksamhet!

Nu får vi äntligen berätta en fantastisk nyhet. FC Stockholm är med barn. Från och med idag kan vi med stolthet presentera våra tre första ungdomslag: Pojkar 2010, Pojkar 2012 och Pojkar 2013. Det är fotbollsföreningen FightClub IF Fotboll som flyttar över sin verksamhet, och kommer att drivas under FC Stockholms färger.

Vi träffade de fyra eldsjälarna och grundarna; Tobias, Danne, Ken och Guido, för första gången innan sommaren. Efter det mötet förstod vi att vi alla talade samma språk och brinner för samma vision. Så nu när allting är klart, känns det ofantligt bra!


Vilka är då FightClub?

Fight Club bildades för tre år sedan. Med ett mål och vision att vara något mer, större, än vad en breddlagsförening kunde erbjuda. Moderklubben är kampsportföreningen med samma namn, beläget på Birkagatan 20. Grundarna av fotbollsdelen är Tobias, Guido, Danne och Panos.


Tobias Hildeland ansvarig för FC Stockholm Ungdom:

- Målet och visionen har hela tiden varit att kunna erbjuda våra spelare en bra utbildning i en trygg omgivning med engagerade ledare. Med externa tränare har vi lyckats, men hela tiden har det funnits en känsla av att något saknas. Det är ett A-lag. Där spelarna kan känna en iver att få komma till. Ett mål. Att kunna erbjuda de något att sikta på när åldern är inne.

Planeringen kring denna fusion har pågått länge, och sammanslagningen med FC känns så rätt! Nu tar vi in en ny extern chefstränare och vi siktar högre än någonsin.


En kort summering om ledarna som kommer driva FC Stockholm Ungdom:


Guido Epinoza (1984): Två barn och sambo. Instruktör på FightClub med stora kunskaper om fysträning


Daniel Aulik (1987): Två barn och sambo. Assisterande tränare som varit navet kring ekonomin runt hela satsningen. Alltid på planen och med bilen full att spelare som behövt skjuts.


Ken Lötblom (1983):

Engagerad, ödmjuk gift trebarnsfar. Arbetar inom daglig verksamhet och har fått P13 att blomma ut och bli ett väldigt kompetent och starkt fotbollslag.


Marcus Öqvist: Driver P12 och arbetar som plattsättare om dagarna. Försöker alltid komma på nya idéer om hur vi kan utveckla föreningen.


Tobias Hildeland (1985):

Fembarnsfar och sambo. Arbetar inom industri och testar 16 weeks of hell. Tidigare sportchef i FightClubs fotbollsdel och har haft det övergripande ansvaret i föreningen. Kommer vara ungdomsansvarig i FC och drömmer om att en dag kunna arbeta heltid med fotboll.


Avslutningsvis ett par ord från Stefan Elfver, sportchef i FC Stockholm:

- Det är ett gäng fantastiska ungar som vi lärt känna under hösten, och vi är otroligt stolta över att de numera vill bära FC Stockholms emblem. VI har alltid velat starta en ungdomsdel, men inte haft tiden att göra det. Men framförallt inte kunskapen. När vi träffade FightClub så kändes det rätt från första sekund. De vill precis som vi göra något annorlunda. Förbättra och förändra. Vi kommer aldrig bli föreningen som har flest aktiva medlemmar – men vi ska alltid se till att våra aktiva medlemmar har de bästa förutsättningarna, att kunna blomma ut till fantastiska spelare och människor.


Att klubben växer med duktiga ungdomar är en del av vår plan och vision.

Att FC Stockholm ska utbilda unga talanger som har höga ambitioner med sin fotboll känns givet.


Och duktiga ungdomar och talanger. Det visade de idag att de är. Idag tog nämligen FC Stockholm P10 två fina vinster mot Hammarby och BPs akademier. Stort grattis grabbar!3,367 views0 comments

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page