top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC Stockholm-Skiljebo SK 3-1

Det blev ännu en seger i söndagens hemmamatch på Stadshagens IP mot Skiljebo med 3-1. Vinsten innebar att FC fortsatt är med i toppen av serien tillsammans med Karlberg.

I första halvleken var FC dominanta, aggressiva i presspelet och stod för en fin prestation ur ett helhetsperspektiv, vilket resulterade i tre mål gjorda av Cameron Streete, Stefan Ostojic och Eyasu Alemayehu.

Streetes 1-0 var en delikatess då han fintade bort två försvarare och knorrade in bollen i bortre. 2-0 görs på straff av Ostojic, en säker slagen sådan. Situationen som föranledde straffen var när Streete revs ner i straffområdet av en Skiljeboförsvarare när han vunnit sin löpduell och var fri mot målet. Lillen Alemayehu gjorde 3-0 på ett långskott från ca 30 meter som segla rakt upp i krysset.

Andra halvlek blev jämfört med första en mer avslagen historia där gästerna kom in i matchen mera. 4-0 dömdes bort för offside efter en snabb omställning av FC. Istället lyckades gästerna reducera till 3-1.

En skön seger och FC är fortsatt enda laget från division 2 (eventuellt division 3 också, ej bekräftat) och upp till Allsvenskan som är obesegrade i seriespelet, vilket innefattar över 100-talet lag.

Nästa match är på söndag 24/10 kl. 15.00 hemma på Hagen igen och då mot IFK Stocksund.