top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC Stockholm - IFK Stocksund 5-2

FC:s segertåg fortsätter rulla på när laget under söndagen besegrade Stocksund med 5-2 på Stadshagens IP. Segern var FC:s sjätte raka vinst och det var viktiga poäng som inkasserades inför höstens slutspurt.

I inledningen av matchen, redan efter 2 minuter skapar Stocksund ett jätteläge på en omställning, men avslutet gick förbi och över målet. Därefter samlar FC ihop sig, blir kompakta, flyttar upp i banan och börja sätta press framåt.


I den 8:e minuten kommer utdelningen när Abdoul Diallo avlossar ett skott från distans från vänsterkanten. Skottet letar sig upp i krysset och 1-0 till FC. I den 26:e minuten tar Trimi Makolli vara på ett slarv från Stocksunds målvakt som sätter igång en inspark snabbt, en situation som Makolli läser och sedan sätter bollen i målet bakom en chanslös keeper.


I halvtid står det 2-0 till FC och laget visar prov på fotboll av toppklass.


I andra halvlek steppar Stocksund upp och spelar energisk och är pigga i omställningarna vilket gör det jobbigt för FC. Trots det utökar FC till 3-0 på hörna när en fri Stefan Ostojic nickar in bollen. Därefter gör Stocksund två mål inom loppet av fem minuter, varav ett på straff och reducerar till 3-2 när matchklockan står på 69. FC får en straff i den 77:e minuten efter att Stocksunds keeper manglat Diallo utan att bollen var nära, även rött kort delas ut. Straffen sätter Ostojic utan konstigheter, 4-2. I den 85:e minuten slår Mårten Nordbeck en hörna hårt mot första stolpen, bollen skarvas in i eget mål av Stocksund och 5-2 är ett faktum.


Matchen slutar 5-2 och FC tog sin 17:e seger för säsong och är fortsättningsvis obesegrade. FC ligger just nu tvåa i tabellen med en match mindre spelad än KB. Vilket gör att vi har en innestående hängmatch som släpar.


Nästa match är på lördag mot IFK Lidingö, därefter väntar Kungsholmen derby den 3 november mot just KB.


Startelvan


Söndagens vinst var FC:s sjätte raka trepoängare och har gjort 20 mål framåt på de senaste sex matcherna. Stefan Ostojic som idag gjorde två mål, har nu gjort totalt 27 (!) mål på 20 matcher och leder skytteligan i överlägsen stil med 7 respektive 8 mål före tvåan och trean. Ett väldigt fint målsnitt på 1,35 mål per match, jämfört med t.ex. tvåan och trean som ligger på 0,9 mål per match.


Trimi Makolli ligger just nu sexa i skytteligan med sina 14 mål på 20 matcher. Skulle man räkna in assists så har Makolli gjort 18 (!) st denna säsong.


Avbytare

Rager Rebandi

Pontus Hesselheim Joel Rajalakso Kristijan Cosic

Naramsin Akdemir

Pedram Talebi


Nästa match är på lördag 30/10 mot IFK Lidingö som ligger på en tredje plats i tabellen. Avspark kl. 17.00 på Lidingövallen.
107 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page