top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC Stockholm - IFK Lidingö 4-0

FC vinner dagens match mot IFK Lidingö med 4-0 efter två mål av både Stefan Ostojic och Cameron Streete.

Redan efter 6 minuter tilldelades FC en solklar straff när Joshua Adomako hakades upp och sparkades ner i straffområdet. Straffsparken förvaltades väl i vanlig ordning av Stefa Ostojic. Samme Ostojic utökade även till 2-0 i den 24:e minuten efter att Pedram Talebi tagit en djupledslöpning, tagit bollen in i straffområdet för att sedan servera Ostojic. Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

I andra halvlek byttes Cameron Streete in och han skapade oreda i Lidingös straffområde direkt. Streete nätade även han två gånger om, först i den 82:a minuten och sedan även i 89:e minuten. Första målet gjorde han från sned vinkel inne i straffområdet efter att ha gjort sin gubbe och sedan satte han avslutet i bortre gaveln. Andra målet var på inspel från Joel Rajalakso på vänsterkanten, ett inlägg som Streete kunde sätta foten till och stöta in bollen i målet.

Utöver målen hade FC några väldigt farliga chanser av Makolli, Alemayehu och Ostojic där skottet prickade målramen.

Naramsin Akdemir

Detta var FC:s femte raka hållna nolla och laget har släppt in minst mål i serien. Vinsten innebär att FC fortsatt är serieledare.

Stefan Ostojic har nu gjort 23 mål och leder skytteligan med god marginal. Hans personliga rekord ligger på 25 mål på en säsong, något vi hoppas han kan slå med råge.

Nästa match är mot FC Järfälla och spelas lördagen den 2/10 på bortaplan med avspark kl. 16:00.