top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC Stockholm-IF Elfsborg 0-3

Trots publikfest och ett trevligt arrangemang så blev det förlust i FC:s historiska match mot allsvenska IF Elfsborg i Svenska Cupen. Boråslaget vinner med 0-3 är därmed klara för gruppspelet av Svenska Cupen och FC är utslagna för denna gång.

FC:s startelva. Foto: Joakim Hall

Härlig inramning vid inmarschen. Foto: Joakim Hall

Uppladdningen inför matchen var optimal då VIP-området var fyllt med sponsorer, företagare, anhöriga och gamla FC-spelare. Läktarna var fyllda med förväntansfulla åskådare. Inmarschen till FC-hymnen var även den mäktig och att matchen TV-sändes av CMORE var en bonus.

Det var dock gästerna som tog tag taktikpinnen och visade varför de är ett topplag i Allsvenskan, även om FC stod upp bra och hängde med i svängarna till en viss del under stora delar av matcher. I vissa frekvenser FC prov på bra passningsspel och närkampsspel.

Det är Elfsborg som tar ledningen 0-1 i den 9:e minuten när Jacob Ondrejka skruvar in ett skott i bortre. I den 34:e minuten får Elfsborg en straff som Per Frick förvaltar och sätter 0-2. Resultatet står sig till halvtid och tidigt in i andra halvleken så gör Elfsborg även 0-3 på en omställning där Ondrejka ännu en gång ä framme och nätar.

FC skapar några halvchanser, men det blir inget mål denna gång och FC förblir mållös. Det är Elfsborg som är det bättre laget för dagen och vinner rättvist med 0-3.

Dagens matchsponsor Volkswagen och matchpartners Nakata och Ciszere utsåg tvåmålsskytten Jacob Ondreja och FC:s Eyasu "Lillen" Alemayehu till matchens lirare i respektive lag.

Matchens lirare med priser från Nakata och Ciszere. Foto: Joakim Hall

Vi åker på vår första förlust för året i tävlingssammanhang och vi tar med oss lärdomen och erfarenheten från matchen inför slutspurten av division II.

Vi i FC vill rikta ett stort tack till publiken, domarna, funktionärer, bollkallar, matchsponsorn Volkswagen, matchpartnern Nakata, matchpartnern Ciszere och alla i VIP-tältet.

Bildgalleri - Fotograf: Joakim Hall

Startelvan

Avbytare

Simon Röse

Pontus Hesselheim Joel Rajalakso Kristijan Kosic Carlos Gaete Moggia

Cameron Streete Victor Strand

Den fina sviten med att vara obesegrade 19 matcher i rad är bruten och det krävdes ett allsvenskt motstånd för att det skulle ske. Vi är dock fortsatt obesegrade i seriesammanhang och tar med oss det inför nästa match i seriespelet.

Här hittar du reportaget och höjdpunkter från matchen via Fotbollskanalen: Klicka här

Nästa match är på söndag mot Skiljebo kl. 13.30 på Stadshagens IP.