top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - IF Elfsborg

Imorgon är det äntligen dags för den efterlängtade matchen mot allsvenska Elfsborg i andra omgången av Svenska Cupen där en plats i gruppspelet står på spel. En match som skjutits upp på grund av Elfsborgs äventyr ute i Europa, men nu är det dags. Avspark är kl. 18:00 på Kristinebergs IP och storpublik väntas.


Elfsborg som huserar till vardags i Allsvenskan kommer på besök till Krillan under onsdagen. Detta blir en historisk match för FC Stockholm då det är första gången man matchas mot motstånd från högsta serien i Sverige. FC mötte ifjol Degerfors som då huserade i Superettan som topplag. En match där FC skakade om Degerfors och tog matchen till förlängning där tyvärr gästerna drog de längsta strået och vann till slut.


FC har hittills haft en fin säsong då laget samlat ihop 49 poäng på 19 matcher och leder därmed serien med bäst målskillnad och minst antal mål insläppta. FC är utöver det det enda laget från division II upp till Allsvenskan det enda laget som är obesegrade i seriespelssammanhang. Nu är det dags för spel i Svenska Cupen igen där FC tog sig till omgång 2 efter att ha besegrat seriekollegan Enskede IK med 1-3 efter förlängning på bortaplan. Elfsborg är seedade in direkt i omgång 2 då de spelar i Allsvenskan och är ett SEF-lag. Vinnaren av onsdagens match kommer att kvalificera sig till gruppspelet som spelas under februari-mars nästa år.


Inför matchen mot Elfsborg har vi tagit pulsen på chefstränaren Rebaz Hassan inför onsdagens batalj.

Chefstränaren Rebaz Hassan är taggad!
Finbesök från Allsvenskan, tankar inför det?

- Det kommer att bli en fantastisk match för spelare och ledare. Utöver det så kommer resten av Sverige få se vilka FC Stockholm är.


Hur har uppladdningen sett ut?

Uppladdningarna är precis som om vi skulle spela en seriematch.


Vad vet du om Elfsborg?

- Om de inte vore för en vecka där de förlorade tre matcher i rad så är jag övertygad om att vi hade haft serieledaren av AS på besök på onsdag. Elfsborg är enligt mig bäst i AS på att ta sig in i spelyta 3 med fart och många spelare. När jag har analyserat hur de skapar målchanser och gör mål så konstaterar jag att att deras styrka är att de kan göra mål på många olika sätt.


Utöver det så finns två spelare som jag tidigare har tränat i klubben. Simon Strand och Gustaf Lagerbielke.


Sen måste jag nämna att min vän Christer Mattiasson är invald i deras Hall of fame. Kitten har berättat många härliga historier om hans tid i Elfsborg.


Det kan bli lapp på luckan imorgon, något du vill hälsa publiken som tar sig till Krillan?

- Till våra supportar så vill jag bara säga att vi går för det och att vi kommer behöva allt stöd som vi kan få imorgon.


Morgondagens gäster från Borås ligger för nuvarande på en femte plats i Allsvenskan. De ligger sex poäng bakom serieledarna Djurgårdens IF och tre poäng bakom Malmö FF som ligger på en tredje plats. Ifjol tog Elfsborg silvret då man hamnade på en andra plats i tabellen efter just tidigare nämnda Malmö FF. Elfsborg har denna säsong även haft framgångar ute i Europa där det till slut tog stopp mot holländska Feyenoord. Av att läsa mellan raderna så är Elfsborgs ambitioner att fortsätta jakten på SM-guldet i toppen och ta en av platserna för spel ute i Europa nästa år, annars behöver man vinna Svenska Cupen där FC under morgondagen blir det första hindret på vägen.


Elfsborg tränas av Jimmy Thelin och är mest kända för sitt starka kollektiv av spelare där Per Frick och Jeppe Møldrup Okkels sticker ut som lagets målskyttar sett till statistiken. Deras trupp innehåller även flera duktiga fotbollsspelare som håller hög klass, bland annat Johan larsson, Simon Olsson, Rasmus Alm och Markhy Ndione. Klubben värvade under sommarfönstret in Stockholmsbekante Gustaf Lagerbielke från Västerås SK. Lagerbielke är tidigare adept till vår tränare Rebaz Hassan som tränade honom under säsongen 2019 och 2020.


Elfsborgs senaste matcher:

Elfsborg-IFK Göteborg 1-0

Mjällby-Elfsborg 4-0

Elfsborg-Malmö FF 0-1

Östersund-Elfsborg 3-1

Elfsborg-BK Häcken 4-2


MATCHTRUPPEN MOT ELFSBORG:

Spelatruppen till denna match tas ut efter kvällens träning och presenteras här under matchdagen.


MATCHINFO

FC Stockholm - IF Elfsborg


Matchsponsor: Volkswagen Stockholm Övriga matchpartners: Ciszere och Nakata


Du kan även följa matchen via vår FC Stockholm Twitter då vi liverapporterar händelser där. Matchen kommer även att TV-sändas via Cmore.


Du kan köpa biljett på plats i entrén eller digitalt genom att klicka här: BILJETT


Det går även att köpa biljett på plats, vi tar INTE emot kontanter utan endast swish som gäller vid köp av biljett på plats. Priset är 150 kr.


Datum: 13:e september

Tid: 18:00

Arena: Kristinebergs IP

Vad: Svenska Cupen, omgång 2


VÄLKOMNA TILL KRILLAN!








414 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page