top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC Stockholm-GUSK 2-1

FC vinner helgens match mot GUSK. En match där FC vänder underläget 0-1 till 2-1. En stark vändning med andra ord. Viktiga poäng som kan bli betydelsefulla under höstens kamp om seriesegern. Inte den finaste segern, men kanske en av de skönaste.

FC skapar flest kvalificerade chanser i första halvleken, bland annat är Trimi Makolli nära att inleda målskyttet men gästernas målvakt står för en fin benparad. Ett avslut efter oreda i GUSK:s straffområde blockeras i sista stund på mållinjen av en GUSK-spelare. Det är därför lite oväntat som gästerna tar ledningen med 0-1 från ingenstans. Ett distansskott från deras lagkapten letar sig förbi Johannes Ström i FC-buren och in i nätmaskorna. Resultatet står sig till pausvilan trots forcering av FC i slutet av halvleken.


Några välvalda ord från chefstränaren Rebaz Hassan får fart på FC och i andra halvleken växlar FC upp och flyttar framåt i banan för att påbörja jakten på en vändning av resultatet. I den 67:e minuten kommer utdelningen nätar Victor Strand rusar fram i straffområdet och dunkar in ett inlägg från Mårten Nordbeck, 1-1. Väldigt bra slaget inlägg och kliniskt avslut, ett fint mål med andra ord. Strand gör sitt andra mål för säsongen, innan han kom till FC hade han haft en måltorka som sträckte sig ända bak till året 2013.


Några minuter senare i den 76:e minuten dribblar Eyasu Alemayehu bort sin försvarare och fälls i straffområdet. Trimi Makolli klev fram och satte straffen utan problem till 2-1.


Både FC och GUSK har två situationer som skulle kunna varit en straffspark, men domaren väljer att fria.


FC håller ut och resultatet står sig. Vilket innebar att FC tog sin 14:e vinst för säsongen.


Startelvan

Avbytare

Rager Rebandi Pedram Talebi

Alekh Singh

Pontus Hesselheim

Naramsin Akdemir Mårten Nordbeck Joel Rajalakso


Den fina sviten med hållna nollan i sex matcher i rad är bruten, tyvärr. Men sviten i att vara obesegrade består och FC har numera 49 poäng på 19 matcher och leder fortsättningsvis Division II Norra Svealand. Skytteligan för tabellen leds av FC:s Stefan Ostojic med sina 24 mål på 18 matcher.


Nästa match är mot allsvenska Elfsborg på onsdag 13/10 kl. 18:00, varmt välkomna till Krillan för en historisk match för FC!

Missat att köpa biljett?

120 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page