top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC Stockholm - Enköpings SK 4-0

FC vinner kvällens match mot Enköpings SK med stabila 4-0. En match där FC tog kommandot direkt och förde matchen från början till slut. FC radade upp mängder av målchanser som förtjänade ett bättre öde. ESK:s målvakt stod för ett par briljanta och svettiga räddningar vilket gjorde att siffrorna hölls nere.

1-0 gjorde i 8:e minuten av Kristijan Cosic, ett resultat som höll sig till halvtid och redan efter 20 minuter hade det kunna vara 2-3 till mål ståendes på måltavlan till FC:s favör. Även FC:s målvakt stod för en svettig räddning vid 1-0 som var viktigt för hemmalaget. En av få chanser för ESK, men ack så farlig.

Tidigt i inledningen av andra halvlek i 48:e minuten utökar Stefan Ostojic till 2-0 på ett vackert inspel och inlägg av Eyasu "Lillen" Alemayehu. Tre minuter senare fälls Ostojic ner av ESK:s målvakt i straffområdet. Straffsparken sätter Ostojic kyligt och enkelt och 3-0 är ett faktum. Alemayehu avslutar målkalaset med sitt 4-0 i den 90:e minuten på stopptid.

Matchsponsorn T|F Agency Real Estate utsåg just ”Lillen” till matchens lirare i FC då han stod för en balja och en magisk assist till Ostojic ena mål. I bortalaget var det målvakten Emil Pettersson som fick samma utmärkelse sin insats i målet.