top of page
  • Skribentens bildEddy Sjöberg

William Jan klar för FC!


FC har gjort klart med den offensiva mittfältaren William Jan som ansluter från seriekonkurrenten Sollentuna FK där han huserat de senaste tre säsongerna och varit en viktig kugge och tongivande spelare. Jan var en stor bidragande faktor till Sollentunas fjärde placering i tabellen under fjolåret. Innan dess spelade han i FC Gute och är fostrad i AIK:s ungdomsverksamhet där han bland annat har ett SM-guld med U17-laget. Jan har även 4 st U17 landskamper på meritlistan.


William Jan har hunnit spela matcher med FC och har redan nätat i en av dem som var ”inofficiell” och spelades på träningstiden. Nu är Jan klar för FC och är en perfekt pusselbit i lagbygget inför 2023.


Jan om att blir klar för FC:

- ” En fin gemenskap i klubben samtidigt som det finns en tydlig målsättning och kravbild på att vinna. Det är något som motiverar mig och var viktigt för mig i klubbvalet den här säsongen.


Mina förväntningar på säsongen är att vi utmanar tidigt om toppstriden och vi jobbar hårt i träning och match för att släppa in så få mål som möjligt. Då jag vet att vi har vi har tillräcklig kvalité att göra några mål framåt och vinna många matcher.


Jag kommer in med ny energi med och några års erfarenhet av spel i Ettan. Mina offensiva egenskaper i sista tredjedelen kan komma till nytta men vill också visa att vi mer offensiva spelare kan jobba jävligt hårt i försvarsspelet.”


Sportchef Elfver om senaste tillskottet:

- ” Vi spetsar till truppen ytterligare! Wille har egenskaper vi letat efter och som vi värderar högt. En spelare som är kvick med fina fötter!”


Chefstränare Rebaz om nyförvärvet:

- ” Sista pusselbiten är nu på plats. En av spelarna som stod högt på vår lista var Wille. Det är en spelare som växt för varje säsong i Ettan och är nu en toppspelare i serien. I särklass en av seriens bästa spelare mellan linjerna. Han kommer passa perfekt i sättet vi vill spela fotboll på. Ett välkommet tillskott.”


Välkommen till FC, William!

285 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page