top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Tack för allt, Rebaz Hassan! 👏


Det var en rätt gråmulen dag. Regn och rusk. Ungefär som idag. På ett iskallt Kristinebergs IP, inne i fiket där elementen förmodligen aldrig hade blivit luftade, skulle vi träffa Rebaz. Jag kommer ihåg hur Stefan berättade att jag skulle vara med och lyssna. Det var förmodligen inte aktuellt att ta in Rebaz, men alltid bra att lyssna in.


Det tog inte många minuter innan både jag och Stefan kände att det här var inte bara något att ”lyssna in på”, det här var bra på riktigt. Rebaz Hassan tog oss med storm – sen var det en resa som tog fart.


På första mötet så sa Rebaz något till oss:

- "Den dag jag kommer lämna FC som tränare – då ska jag se till att jag lämnar en klubb på en mycket bättre plats än vad jag kom till."

Och Rebaz. Som du har infriat det löftet. Du är inte bara en jävligt duktig tränare och ledare, du är en fantastisk människa med värme, passion och ett enormt hjärta.

Ingen jävla bacill här inte.


Vårt första år tillsammans, när vi tar oss genom Division II obesegrade – något ingen lyckats med tidigare, även med två omgångar extra – och inget kval som livlina. Det var en säsong som aldrig kommer glömmas. Helt fantastiskt att få uppleva det med dig.


Det är inte bara för oss i ledningen du har betytt mycket – utan även för spelarna.


David Zlotnik kapten:

”En fantastisk tränare och människa som har gett mig en massa glädje till fotbollen.”


Rasmus Allbäck:

”Jag tyckte om Rebaz mycket som både tränare och person. Hans sätt att coacha var även unikt och det gillade jag.”


Jonatan Karlsson:

”En väldigt kompetent tränare med goda erfarenheter. Dessutom har en god balans mellan att vara seriös och oseriös. Rebaz har även hjälpt mig extremt mycket och har varit en drivande faktor till att jag har utvecklats väldigt mycket i år.”


William Jan:

”Rebaz var en grym tränare som jag fick äran att jobba med för andra gången. För många av spelarna är han också en vän man tar med sig för resten av livet”


Stefan Elfver, grundare och sportchef:

"Rebaz har varit otroligt viktig för klubben, kom in och gjorde förändringar som tog oss till nästa nivå.


Första säsongen som obesegrad är en milstolpe i FCs historia.

Vi är evigt tacksamma för allt han gjort. Därför känns det väldigt skönt, och kul – att han nu även hjälper mig i det sportsliga och forma laget inför 2024.

Rebaz är helt enkelt, en jävligt bra människa, och är väldigt tacksam för de här åren vi haft”


Vi ville även vet hur Rebaz sett på de här åren som huvudtränare och fick svara på följande frågor:


Hur har ditt förhållande till spelarna och ledarna utvecklats under de tre åren, och vad kommer du att sakna mest med att jobba tillsammans med dem?

- "Under de senaste tre åren har min relation med spelarna och ledarna i FC utvecklats på många sätt. Jag har haft förmånen att arbeta tätt ihop med många fantastiska människor. Tillsammans har vi upplevt en resa fylld av utmaningar och framsteg. Det som har påverkat mig mest är den starka känslan av samhörighet och förtroende som har vuxit fram till klubben och människorna som arbetar i den. Vi har delat både framgångar och motgångar. Jag kommer att sakna de dagliga samtalen, och den gemenskap som vi har byggt upp. Att få vara en del av FC:s resa och bidra till klubbens framgång har varit otroligt givande för mig."


Finns det några speciella ögonblick eller minnen med spelarna eller med FC som du kommer att bära med dig för alltid?- "Självklart så finns det en hel del speciella minnen och ögonblick jag kommer att bära med mig för alltid. Våra matcher och vinster mot lillebror karlberg, det går inte att beskriva känslan efter varje vinst och att se glädjen hos alla FC spelare, supportrar, och ledare. 

Seriesegern där vi gick obesegrade. Det var en otrolig prestation som krävde hårt arbete och dedikation från alla i och runtomkring laget. Att uppleva den glädjen och stoltheten tillsammans var magiskt. 

Men jag tror att mitt allra bästa minne är Stefans halvvolley mot KB på Stadshagen. När jag blundar och tänker tillbaka på det målet, så går det alltid i slow motion. Det var en av de mäktigaste fotbollsögonblicken som jag upplevt."Hur har du personligen vuxit och utvecklats som tränare under din tid här, och hur har FC bidragit till din egen utveckling?


- "FC har gett mig möjligheten att få fortsätta växa som människa/tränare utan att kompromissa med den ledare jag är och vill vara. Från dag ett så har fått fria händer att implementera mina tankar och idéer. Detta har varit en ovärderlig erfarenhet som har breddat min kunskap och kompetens som tränare."


Hur känns det för dig att avsluta ditt uppdrag som tränare för FC, och vad är dina tankar inför framtiden?- "Det är med en blandning av stolthet och en viss vemod som jag avslutar mitt uppdrag som tränare för FC. När jag träffade Simon, Stefan och Eddy för första gången på Kristineberg så lovade jag att vi skulle vara i Superettan om fyra år, det var tre år sen. Nästa säsong skulle vara säsongen som vi kliver upp. Även om jag inte är tränare så är jag övertygad om att med den satsning som kommer, så kommer det att bli svårt att stoppa FC.Ett annat löfte som jag gav var att om jag inte lyckas ta oss upp till Superettan så kommer klubben vara på en bättre plats. Med stolthet kan jag säga att jag har hållit det löftet. FC har utvecklats och växt på många sätt, och kommer att fortsätta göra det. Det är definitivt ett svårt avsked men jag tror att tiden är rätt för både mig och klubben. Jag känner att det är dags för en ny röst och nya idéer, och jag är övertygad om att FC kommer att fortsätta blomstra under ny ledning.Avslutningsvis ser jag fram emot mitt nästa äventyr, vad det nu än må vara. Jag har lärt mig mycket under min tid i FC och kommer att bära med mig alla de minnen och lärdomar jag har samlat på mig. Jag är tacksam för den tid jag har fått här, och jag ser fram emot framtiden med hopp och entusiasm. FC kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, och jag önskar klubben och dess framtid all lycka och framgång."


Avslutningsvis:

Som Stefan berättade så slutar inte Rebaz äventyr helt och hållet. Utan kommer vara en del av sporten och hjälpa Stefan och Rikard Norling med formandet av truppen 2024.


… och Rebaz, fortsätt flyg. Du är en pilot mr MF!


Text: Simon Brännström1,125 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page