top of page
  • Skribentens bildEddy Sjöberg

Tack för allt, Rebaz Hassan! 👏


Det var en rÀtt grÄmulen dag. Regn och rusk. UngefÀr som idag. PÄ ett iskallt Kristinebergs IP, inne i fiket dÀr elementen förmodligen aldrig hade blivit luftade, skulle vi trÀffa Rebaz. Jag kommer ihÄg hur Stefan berÀttade att jag skulle vara med och lyssna. Det var förmodligen inte aktuellt att ta in Rebaz, men alltid bra att lyssna in.


Det tog inte mĂ„nga minuter innan bĂ„de jag och Stefan kĂ€nde att det hĂ€r var inte bara nĂ„got att ”lyssna in pĂ„â€, det hĂ€r var bra pĂ„ riktigt. Rebaz Hassan tog oss med storm – sen var det en resa som tog fart.


PÄ första mötet sÄ sa Rebaz nÄgot till oss:

- "Den dag jag kommer lĂ€mna FC som trĂ€nare – dĂ„ ska jag se till att jag lĂ€mnar en klubb pĂ„ en mycket bĂ€ttre plats Ă€n vad jag kom till."

Och Rebaz. Som du har infriat det löftet. Du Àr inte bara en jÀvligt duktig trÀnare och ledare, du Àr en fantastisk mÀnniska med vÀrme, passion och ett enormt hjÀrta.

Ingen jÀvla bacill hÀr inte.


VĂ„rt första Ă„r tillsammans, nĂ€r vi tar oss genom Division II obesegrade – nĂ„got ingen lyckats med tidigare, Ă€ven med tvĂ„ omgĂ„ngar extra – och inget kval som livlina. Det var en sĂ€song som aldrig kommer glömmas. Helt fantastiskt att fĂ„ uppleva det med dig.


Det Ă€r inte bara för oss i ledningen du har betytt mycket – utan Ă€ven för spelarna.


David Zlotnik kapten:

”En fantastisk trĂ€nare och mĂ€nniska som har gett mig en massa glĂ€dje till fotbollen.”


Rasmus AllbÀck:

”Jag tyckte om Rebaz mycket som bĂ„de trĂ€nare och person. Hans sĂ€tt att coacha var Ă€ven unikt och det gillade jag.”


Jonatan Karlsson:

”En vĂ€ldigt kompetent trĂ€nare med goda erfarenheter. Dessutom har en god balans mellan att vara seriös och oseriös. Rebaz har Ă€ven hjĂ€lpt mig extremt mycket och har varit en drivande faktor till att jag har utvecklats vĂ€ldigt mycket i Ă„r.”


William Jan:

”Rebaz var en grym trĂ€nare som jag fick Ă€ran att jobba med för andra gĂ„ngen. För mĂ„nga av spelarna Ă€r han ocksĂ„ en vĂ€n man tar med sig för resten av livet”


Stefan Elfver, grundare och sportchef:

"Rebaz har varit otroligt viktig för klubben, kom in och gjorde förÀndringar som tog oss till nÀsta nivÄ.


Första sÀsongen som obesegrad Àr en milstolpe i FCs historia.

Vi Ă€r evigt tacksamma för allt han gjort. DĂ€rför kĂ€nns det vĂ€ldigt skönt, och kul – att han nu Ă€ven hjĂ€lper mig i det sportsliga och forma laget inför 2024.

Rebaz Ă€r helt enkelt, en jĂ€vligt bra mĂ€nniska, och Ă€r vĂ€ldigt tacksam för de hĂ€r Ă„ren vi haft”


Vi ville Àven vet hur Rebaz sett pÄ de hÀr Ären som huvudtrÀnare och fick svara pÄ följande frÄgor:


Hur har ditt förhÄllande till spelarna och ledarna utvecklats under de tre Ären, och vad kommer du att sakna mest med att jobba tillsammans med dem?

- "Under de senaste tre Ären har min relation med spelarna och ledarna i FC utvecklats pÄ mÄnga sÀtt. Jag har haft förmÄnen att arbeta tÀtt ihop med mÄnga fantastiska mÀnniskor. Tillsammans har vi upplevt en resa fylld av utmaningar och framsteg. Det som har pÄverkat mig mest Àr den starka kÀnslan av samhörighet och förtroende som har vuxit fram till klubben och mÀnniskorna som arbetar i den. Vi har delat bÄde framgÄngar och motgÄngar. Jag kommer att sakna de dagliga samtalen, och den gemenskap som vi har byggt upp. Att fÄ vara en del av FC:s resa och bidra till klubbens framgÄng har varit otroligt givande för mig."


Finns det nĂ„gra speciella ögonblick eller minnen med spelarna eller med FC som du kommer att bĂ€ra med dig för alltid?‹‹

- "SjĂ€lvklart sĂ„ finns det en hel del speciella minnen och ögonblick jag kommer att bĂ€ra med mig för alltid. VĂ„ra matcher och vinster mot lillebror karlberg, det gĂ„r inte att beskriva kĂ€nslan efter varje vinst och att se glĂ€djen hos alla FC spelare, supportrar, och ledare. ‹‹Seriesegern dĂ€r vi gick obesegrade. Det var en otrolig prestation som krĂ€vde hĂ„rt arbete och dedikation frĂ„n alla i och runtomkring laget. Att uppleva den glĂ€djen och stoltheten tillsammans var magiskt. ‹‹Men jag tror att mitt allra bĂ€sta minne Ă€r Stefans halvvolley mot KB pĂ„ Stadshagen. NĂ€r jag blundar och tĂ€nker tillbaka pĂ„ det mĂ„let, sĂ„ gĂ„r det alltid i slow motion. Det var en av de mĂ€ktigaste fotbollsögonblicken som jag upplevt."‹


Hur har du personligen vuxit och utvecklats som trĂ€nare under din tid hĂ€r, och hur har FC bidragit till din egen utveckling?‹

- "FC har gett mig möjligheten att fÄ fortsÀtta vÀxa som mÀnniska/trÀnare utan att kompromissa med den ledare jag Àr och vill vara. FrÄn dag ett sÄ har fÄtt fria hÀnder att implementera mina tankar och idéer. Detta har varit en ovÀrderlig erfarenhet som har breddat min kunskap och kompetens som trÀnare."


Hur kĂ€nns det för dig att avsluta ditt uppdrag som trĂ€nare för FC, och vad Ă€r dina tankar inför framtiden?‹‹

- "Det Ă€r med en blandning av stolthet och en viss vemod som jag avslutar mitt uppdrag som trĂ€nare för FC. NĂ€r jag trĂ€ffade Simon, Stefan och Eddy för första gĂ„ngen pĂ„ Kristineberg sĂ„ lovade jag att vi skulle vara i Superettan om fyra Ă„r, det var tre Ă„r sen. NĂ€sta sĂ€song skulle vara sĂ€songen som vi kliver upp. Även om jag inte Ă€r trĂ€nare sĂ„ Ă€r jag övertygad om att med den satsning som kommer, sĂ„ kommer det att bli svĂ„rt att stoppa FC.‹


Ett annat löfte som jag gav var att om jag inte lyckas ta oss upp till Superettan sĂ„ kommer klubben vara pĂ„ en bĂ€ttre plats. Med stolthet kan jag sĂ€ga att jag har hĂ„llit det löftet. FC har utvecklats och vĂ€xt pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt, och kommer att fortsĂ€tta göra det. ‹


Det Àr definitivt ett svÄrt avsked men jag tror att tiden Àr rÀtt för bÄde mig och klubben. Jag kÀnner att det Àr dags för en ny röst och nya idéer, och jag Àr övertygad om att FC kommer att fortsÀtta blomstra under ny ledning.


‹Avslutningsvis ser jag fram emot mitt nĂ€sta Ă€ventyr, vad det nu Ă€n mĂ„ vara. Jag har lĂ€rt mig mycket under min tid i FC och kommer att bĂ€ra med mig alla de minnen och lĂ€rdomar jag har samlat pĂ„ mig. Jag Ă€r tacksam för den tid jag har fĂ„tt hĂ€r, och jag ser fram emot framtiden med hopp och entusiasm. FC kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjĂ€rta, och jag önskar klubben och dess framtid all lycka och framgĂ„ng."


Avslutningsvis:

Som Stefan berÀttade sÄ slutar inte Rebaz Àventyr helt och hÄllet. Utan kommer vara en del av sporten och hjÀlpa Stefan och Rikard Norling med formandet av truppen 2024. och Rebaz, fortsÀtt flyg. Du Àr en pilot mr MF!


Text: Simon BrÀnnström1 078 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page