top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Spelartrio lånas in från Djurgårdens IF!FC Stockholm förstärker och spetsar till spelartruppen med att låna in tre lovande talanger från Djurgårdens IF i Allsvenskan. U-landslagsmeriterade spelarna Gideon Granström, Philip Rolke och Kalipha Jawla är klara för FC Stockholm och lånas in från DIF.


Sportchef Stefan Elfver fortsätter truppbyggandet och har i samråd med Djurgårdens sportchef Bosse Andersson hittat en givande och nyttigt överenskommelse om att låna in tre spelare från DIF över säsongen.


Spelarna som lånas in från Djurgårdens IF är försvararen Philip Rolke, mittfältaren Gideon Granström och anfallaren Kalipha Jawla. Granström är född 2005 och både Rolke och Jawla är födda 2006. Trion lånas in över hela säsongen 2024 och samtliga tre spelare har a-lagskontrakt samt är aktuella och har landskamper för det svenska ungdomslandslaget.


FC Stockholm och Djurgårdens IF har avtalat om ett föreningsutvecklande samarbete avseende professionell spelare som innebär att Rolke, Granström och Jawla har dubbla speltillhörigheter och kan därmed representera både FC Stockholm och Djurgårdens IF under säsongen.Sportchef Stefan Elfver om lånet av trion:

- ”Väldigt roligt att vi får till detta samarbete! Alla tre spelare kommer bidra med sina individuella spetskompetenser och en energi som gruppen behöver. Ska bli kul att se dem växa in i vår verksamhet och se deras fortsatta utveckling i vår miljö. Tack till DIF för en bra dialog och gott samarbete kring detta"


Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om samarbetet till DIF;s hemsida:

– "Vi har haft väldigt goda erfarenheter av den här typen av samarbete tidigare, där spelare som exempelvis Isak Hien, Jesper Karlström och Besard Sabovic varit på lån. Så det ska bli spännande att se våra unga spelare komma in i en väldigt bra verksamhet hos FC Stockholm som har alla förutsättningar att vara ett topplag i Ettan Norra."


Tack till Djurgårdens IF för ett bra och smidigt samarbete kring dessa övergångar som gäller lånelista klubbarna emellan.


Välkommen till FC: Philip, Gideon och Kalipha!

1,084 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page