top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Nya tränarstaben med Rebaz Hassan i spetsen

Inför säsongen 2021 har Rebaz Hassan klivit in som ny chefstränare för att styra skeppet i rätt riktning. Utöver värvningen av Rebaz har även ett antal andra fina profiler värvats in till tränarstaben. Det var länge sedan FC hade en sån stor, härlig och stark stab!


Som tidigare nämnt är Rebaz ny chefstränare och stöttas av de tidigare assisterande tränarna Farid Hafsia och Love Lidström som även ingick i staben ifjol. Gamla FC-spelarna Linus Hallström och Ahmed Allo är tillbaka i klubben, denna gång som ledare. Hallström är ny som lagledare och Allo kommer att drilla våra målvaktare i rollen som MV-tränare. Utöver det har vi fått in två hjältar, nämligen Lennart Frykman och Björn Hedman som är våra nya materialförvaltare. De underlättar många i klubbens vardag genom sin närvaro och bidrar till att FC har en proffsig och härlig miljö. Sist, men inte minst, vår fystränare Martin Strante som ifjol hade en mer passiv roll, har inför denna säsong gått in i en mer aktiv daglig roll där han agerar fystränare och naprapat, vilket även innebär att han närvarar under träningar/matcher.


FC drog igång försäsongen i januari och har nu varit igång i cirka tre månader. Återigen har det varit en annorlunda försäsong som påverkats av pandemins restriktioner där vi bland annat inte fått spela träningsmatcher och under en period i januari fick vi inte träna.


Nu börjar det närma sig premiär och vi ringde därför nya chefstränaren Rebaz för att bland annat höra om hans första tid i klubben, tankar inför kommande säsong och vad målsättningen för 2021 är.


Tjena Rebaz, hur är läget?

- Tjena Eddy, det är bra tack, hur mår du?


Det är fin tack! Berätta, hur känns den första tiden i FC? Vad är dina första intryck?

- Den har bara varit positiv. Jag trivs väldigt bra och har blivit väl mottagen av alla personer runt omkring klubben. Det är en klubb och grupp av spelare som är hungriga och revanschsugna.


Känslan i truppen är bra och stämningen i omklädningsrummet är toppen.


Hur funkar samarbetet med övriga i tränarstaben?

- Jag väldigt nöjd med samarbetet med ledarna. De finns både kompetens och erfarenhet i tränarteamet men viktigast av allt är att det är bra människor och personer.

Det känns som vi verkligen har klickat på ett positivt sätt. Utöver det så har vi fått in två materialare i Lelle och Björn som ser till att allt i den dagliga verksamheten fungerar klockrent.


Hur har förberedelserna under försäsongen sett ut?

- Väldigt annorlunda gentemot vad man har varit van (bortskämd) vid tidigare. Det har varit en omställning att tex inte alltid ha tillgång till helplan minst en gång i veckan. Men jag är väldigt imponerad av spelarna och deras karaktär, de har varit otroligt tålmodiga med få träningar på en fotbollsplan. Jag måste poängtera att det inte har med klubben att göra utan att det är så förutsättningarna ser ut för ett innerstadslag.


Hur känns det att serien blev uppskjuten en månad?

Jag tror att jag är den som är mest nöjd av alla tränare med en uppskjuten serie (förutsatt att det blir dubbelserie). Den extra månaden ger oss tid och möjlighet att gå igenom fler principer i vår spelidé. Eftersom vi inte haft tillgång till helplan större delen av säsongen så kommer det vara en viktig månad för oss.


Hur kan man som tränare påverka och göra av den situation vi befinner oss i just nu?

Inte så mycket. Det är bara att följa regler och restriktioner. Det finns viktigare saker i livet än fotboll och vi befinner oss i en pandemi där det viktigaste är att fler människor inte blir sjuka samt att vi minskar smittspridningen.


Hur påverkar ”matchförbudet” lagets förberedelser inför seriepremiären?

- Det är väl det som är det svåraste, att inte få spela matcher och utvärdera om det vi gjort på träningen blivit överfört till matchen. Men situationen är så för alla och jag brukar alltid säga att det är en process, det kommer ta några omgångar innan alla lagen börjar få ordning på sitt spel.


Hur känns truppen inför säsongen?

- Det är en helt ny trupp. Många höjer på ögonbrynen och undrar om vi har 40 spelare i truppen, men de förstår inte att vi tappade/släppte väldigt många spelare inför denna säsong. När jag tog över truppen så var det 13 utespelare kvar. Nu är vi 22 utespelare och 3 målvakter vilket jag anser vara perfekt. Kvaliteten i truppen är hög.Är de någon/några som stuckit ut so far under försäsongen?

- Jag skulle nog snarare lyfta fram att vi på så kort tid har fått ihop en välkomponerad truppsammansättning med bra människor. Det brukar vara något som man ibland inte ens lyckas få ihop över en hel säsong. Det är väldigt roligt att komma ner på träningarna och träffa alla spelare och ledare.Du har sett FC:s matcher från 2020, vad kommer vara den största skillnaden i spelet i år vara jämfört med ifjol?

- Jag hoppas att den största skillnaden kommer vara att alla spelare kommer jobba hårt för varandra och stötta varandra i med- och motgång under säsongen.


Vad är FC:s målsättning inför 2021?

- I förra veckan innan påskledigheten hade vi ett möte där vi just diskuterade målsättningen för säsongen. Vi pratade om bilden som många utifrån har målat upp om oss. Vi ska tydligen "promenera hem den här serien".


På ett sätt är det smickrande för det bekräftar att vi har något bra på gång och att vi gör bra saker. Men samtidigt så är det en farlig bild, risken är att vi känner att "det här kommer lösa sig för att vi har ett bra lag". Med den mentaliteten så har du redan tappat några procent i din koncentration och arbetsinsats och det kan kosta poäng.


Bara för du har ett bra lag så innebär det inte per automatik att du ska vinna serien och kliva upp. Titta på KB som de två senaste säsongerna haft riktigt bra lag men misslyckats med att kliva upp. Förra säsongen slutade de femma, det säger ganska mycket om hur svårt det är att vinna en serie.


Därför pratade vi istället om vad som kommer krävas av varandra för att nå vårt mål, samt att hela tiden försöka ta en match i taget och göra allt vi kan för att vinna matchen.


Men det absolut viktigaste som vi aldrig tummar på är att se till att skapa en miljö där alla mår bra och som alla vill vara en del av, där alla bidrar och går i samma riktning.


Vilka blir det största hotet?

- Det är lätt här att lägga över pressen på något annat lag men jag väljer istället att acceptera att det största hotet den här säsongen är vi själva. Vi behöver prestera över tid och gå för seriesegern även om vi inser att det kommer blir tufft.


Något annat du vill hälsa till vår läsare och följare?

- Precis som alla andra klubbar i landet så hoppas jag på att vi snart kan börja släppa in publik på matcherna. Vi behöver ert stöd under den tuffa men roliga säsong som väntar.12 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentáře


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page