top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Marijan Cosic är klar för FC!Anfallspjäsen Marijan Cosic är klar för FC Stockholm och ansluter från norska IK Start. Cosic har tidigare erfarenhet från Allsvenskan och Superettan med IF Brommapojkarna. Han blir FC:s första nyförvärv under sommarfönstret och ansluter till truppen efter träningsuppehållet och återuppstarten av Ettan Norra där ett kontrakt över 2025 har tecknats mellan parterna.


Marijan Cosic är äntligen klar för FC då han flyttar hem till Stockholm från Norge. FC och Cosic förde dialog under årets försäsong men då föll valet på IF Start, men nu är det klart att Cosic skrivit på för att bli spelare i FC Stockholm där kontraktet gäller från 1 augusti.


Under vårsäsongen har det blivit totalt sju framträdanden i IK Start i OBOS-ligan innan han ådrog sig en skada som han rehabiliterar och återhämtar sig från just nu. Cosic har ett förflutet i BP där han var en högst bidragande faktor till att klubben framgångar och avancemang från Ettan till Allsvenskan. Där blev det 44 poäng på 82 matcher, varav 24 matcher i Allsvenskan där han i sin debut nätade mot Djurgårdens IF på Tele2 inför 22 273 åskådare. I övrigt har Cosic innan tiden i BP representerat klubbar som IFK Haninge, Arameisk-Syrianska, Åtvidabergs FF och Djurgårdens IF. 2019 var han med och spelade upp Haninge till Ettan och rolig kuriosa är att han då även fick spela emot FC i seriespelet. Redan under 2016-2017 debuterade Cosic i Superettan med Åtvidaberg där det blev 41 matcher.


Marijan följer sin storebror Kristijan Cosics fotspår då Kristijan tillhörde FC och spelade i klubben under 2021-2022 där han bl.a. var med och bidrog till FC:s obesegrade säsong och avancemang till Ettan.


Marijan Cosic blir ett värdefullt och bidragande tillskott till spelartruppen med sina erfarenheter och egenskaper från högsta nivån i Sverige och Norge där han bidragit till att IFK Haninge och IF Brommapojkarna harMarijan Cosic om att skriva på för FC:

- "Det är en proffsig och ambitiös klubb som jag har följt i många år och har på nära håll fått se ambitionerna som klubben har. Jag är också väldigt spänd på att jobba och lära mig av Mr. Norling. Klubben är och har varit på en spännande resa som jag vill vara med på och bidra till. Förväntningarna är att vi tillsammans ska göra allt vi kan för att vinna matcher. Min ambition är att vara med och ta upp klubben från Ettan genom att bidra med prestationer och en professionalitet."

Sportchef Stefan Elfver om nyförvärvet:

- "Känns väldigt bra att vi får in Marijan! Det är en spetsspelare som gör poäng och passar mycket bra in i vårt sätt att spela. Det är en spelare som vunnit både Ettan och Superettan, innan det blev Allsvenskan, så han vet vad som krävs för vår resa och därför blir det en bra och kompletterande pusselbit till en redan slagkraftig trupp."

Chefstränaren Rikard Norling om förstärkningen:

- "I Marijan Cosic får vi in ytterligare en jättefin fotbollsspelare och människa. Jag är helt övertygad om att han passar in i spelidén och i FC generellt. För tillfället och fram till september rehabiliterar Marijan en skada som har åtgärdats. Vi kan räkna med matchspel igen från höstens andra del och framåt. Jag och många med mig ser fram emot att få fortsätta att njuta fotbollen, framöver tillsammans med Marijan."

Välkommen till FC, Marijan!Stort tack till Mount Innovations för foto och film!

299 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentarer


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page