top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Linus Mattsson är klar för FC!


FC gör sin första värvning under sommarfönstret när man gjort klart med Linus Mattsson som ansluter direkt från Skövde AIK i Superettan. FC förstärker alltså offensiven inför återstarten och Mattsson är spelklar till söndagens bortamatch mot Umeå FC.


Linus Mattsson är enbart 19 år men har redan fyra säsongers erfarenhet från spel i Superettan i bagaget där han senast tillhört Sköve AIK under 2022 och 2023. Innan dess spelade han för Akropolis under säsongerna 2020 och 2021.


Linus Mattsson har tidigare representerat Sveriges U19- och U17-landslag. Linus har AIK som moderklubb och tidigare även representerat Gefle IF på seniornivå i Ettan Norra.


Mattsson är ett välbekant ansikte för FC då han var utlånad till FC under hösten 2020 då han spelade några matcher för FC. Därför extra kul att cirkeln nu är knuten och Mattson är klar för FC.


Linus Mattsson om att ansluta till FC:

- "Jag spelade mot FC i cupen förra året där jag såg spelsystemet och ambitionerna i laget. Sedan har jag spelat ett par matcher med FC för några år sedan så jag är bekant men klubben sedan innan. Känner att FCs spelsystem passar mig bra där jag ser mig själv kunna utveckla mina individuella prestationer men även det kollektiva spelet. Efter ha tränat med laget i snart två veckor och fått känna laget och tränaren känner jag att FC är rätt miljö för mig att utvecklas vidare.


Målet är såklart alltid att avancera. Förväntningarna är att kämpa för varje poäng som tar oss närmare Superettan.


Kommer att bidra med offensiva hot framåt samtidigt som jag ska försöka utföra de defensiva uppgifterna på ett så bra sätt som möjligt. Gillar att utmana min försvarare 1v1 så kommer jag vara ett offensivt alternativ när vi attackerar."


Sportchef Stefan Elfver om nyförvärvet:

- Väldigt kul att Linus väljer oss! I Mattsson får vi in en kraftfull spelare med egenskaper och karaktär som lyfter oss! Trots sin unga ålder har han många år i Superettan, vilket är en bra erfarenhet.


Chefstränaren Rebaz Hassan om tillskottet:

- "Perfekt att få in en spelare som Linus då vi har saknat hans av egenskaper på våra kanter. Hans arbetskapacitet samt hans vilja att löpa i djupled kommer såra många försvarslinjer under hösten."


Välkommen till FC, Linus!

416 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page