top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - Sandvikens IF

Updated: Nov 4, 2023


Säsongens sista hemmamatch väntar när serieledande Sandvikens IF kommer och besöker Kanalplan Avspark är kl. 13.00 och matchen livesänds i vanlig ordning på Ettanplay och kostar 99 kr. Du köper din digitala biljett inför matchen via: TicketCo, alternativt på plats i entrén.


FC Stockholm spelade i sin senaste match 2-2 mot Piteå IF. FC tog ledningen i första halvleken efter ett fint långskott från halva planen av Luka Dobrijevic som seglade in bland nätmaskorna. I andra halvleken kvitterade gästerna efter en snabb omställning och ett distansskott. Inbytte Eyasu Alemayehu slog till och kvitterade till 2-2 i slutet av matchen, ett resultat som stod sig.


FC är obesegrade de senaste fyra matcherna och imorgon väntar en intressant prövning när serieledande Sandvikens IF gästar Kanalplan. Stort bortafölje väntar och det kan därmed bli välfyllt på läktarna i höstrusket.


Motståndarkollen

FC och Sandviken har spelat tre gånger mot varandra under senaste två åren där FC har fördel med två vinster och en förlust. Senast lagen möttes under våren borta på Jernvallen blev det en stark seger med 2-1 för FC.

Morgondagens motståndare leder serien och vid vinst säkrar man seriesegern samt avancemang till Suprettan. Vid oavgjort så avgörs det beroende på hur det går mellan Täby och Nordic United.Tränaren Adam Larsson inför matchen:


Kryss senast mot Piteå, kommentar på det?

- "Grabbarna gör en riktigt bra match. Vi pressar väldigt intensivt och målinriktat, och vi gör det riktigt jobbigt för Piteå att bedriva någon form av ordnad speluppbyggnad. Med bollen så hittar vi ofta lösningar för att ta oss framåt i banan på ett kontrollerat vis. Överlag så gör vi en väldigt bra prestation, men trots detta så sätter vi oss tyvärr i en situation där vi får gå in i matchens slutminutrar i underläge (1-2). Men, återigen så visar vi värdigt stark moral, och ser till att kvittera och ta oss tillbaka i matchen. I matchens sista övertidsminuter så visar vi dessutom otrolig glöd, och går för ett segermål (som vi dessvärre inte lyckas få in, och matchen slutar 2-2). Vi pratar mycket om att det i varje match finns en startelva, men också en slutelva. Därför känns det otroligt kul att vi nu, i flera matcher i rad, har fått se väldigt fina och matchavgörande inhopp - och att vi visar så pass stark truppmoral."


Hur är känslan i övrigt inför årets sista hemmamatch?

- "Känslan är fin, det ska bli riktigt roligt. Vi har många spelare som känns heta just nu, och det ska bli kul att se vad vi kan hitta på mot Sandviken."


Sandviken nästa, vad har du att säga om dem som lag?

- "Sandviken leder serien och är naturligtvis ett väldigt bra lag, så det kommer bli en tuff match för oss. De spelar en rejäl och effektiv fotboll, och det blir spännande att försöka störa deras framfart."


Vad krävs för att vinna matchen? Vilka faktorer blir avgörande?

- "Vi ska ta med oss den inställning & mentalitet som vi har uppvisat de senaste fyra matcherna, och som har hjälpt oss att få ett uppsving i våra prestationer. En annan viktig faktor för oss är att taktiskt göra vissa mindre anpassningar från match till match, och spelarna ska verkligen ha en stor eloge för sättet som de tagit sig an våra olika justeringar. Vi förväntar oss mycket av våra spelare, och på sistone har de verkligen tacklat detta på ett utomordentligt bra sätt."


MATCHPARTNER FÖR DAGEN

Partner Total - Helhetslösning till kontor och företag!

- "Deras affärsidé och vision är enkel. Partner Total vill förenkla vardagen för deras kunder på kontoret genom att erbjuda kompletta lösningar av produkter och kontorstjänster"


MATCHTRUPPEN

Presenteras under aktuella matchdagen.


MATCHINFO

FC Stockholm - Sandvikens IF


Matchen spelas på Kanalplan. Enda ingången för publik är huvudentrén.


Inträde

Ordinarie: 100 kr

Ungdom (12-18 år): 50 kr

Pensionär / Student: 50 kr (Student: Måste uppvisa giltigt CSN- eller Mecenatkort. Pensionär: Från fyllda 65 år eller mot uppvisande av pensionsbevis.)

Barn (0-12 år): Gratis


Bortasupportrar hänvisas till "Östra läktaren" som är mitt emot huvudläktaren och ingången.

Swish gäller om det är betalning på plats, annars rekommenderar vi förköp. Vi tar ej emot kontanter. Förköp din biljett här: TicketCo.


Datum: 4 november 2023

Tid: 13:00

Arena: Kanalplan

Vad: Ettan Norra154 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page