top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - Piteå IF


Säsongen går mot slutspurten och FC:s näst sista hemmamatch ska spelas, denna gång gästas vi av norrländska Piteå IF. Avspark är kl. 13.00 på Kanalplan och matchen livesänds på Ettanplay och kostar 99 kr.


Köp "Early Bird"-biljett för 70 kr och det erbjudandet gäller tills midnatt, sedan därefter gäller ordinarie pris. Du köper din biljett via: TicketCo.


FC Stockholm vann sin senaste match på Danderyds Gymnasium med 3-1 mot IFK Stocksund. En svårspelad match där gräsunderlaget och vädret blev en utmanande faktor och FC stod för en bra insats och prestation då man vände underläge 0-1 till vinst 3-1. Målen gjordes av Cameron Streete (1-1), Linus Mattsson (2-1) och spiken i kistan sattes på en frispark av Jens Stigedahl (3-1). Segern mot IFK Stocksund var FC:s tredje raka seger och laget har visa god form på senaste. Imorgon ställs man mot ett annat formstarkt lag där FC går för en fjärde raka seger och har som ambition att klättra i tabellen mot slutspurten.


Motståndarkollen

Senast lagen möttes slutade det oavgjort och resultatet blev 0-0 på bortaplan för FC. Innan dess vann FC med 3-1 på hemmaplan under förra säsongen.


Det är ett formstarkt Piteå som gästar Kanalplan då de är obesegrade i de senaste 8 matcherna och har fyra raka segrar då man slog Vasalund på hemmaplan med 2-0 och innan dess bortabesegrade Sylvia med 1-0.


Tränaren Adam Larsson inför matchen:


Tredje raka vinsten senast mot Stocksund, vad har du att säga om den matchen?

- "Yes, riktigt kul. Grabbarna gjorde ett hästjobb tillsammans. Matchen spelades på naturgräs, vilket var något som Stocksund till en början hanterade bättre än oss. IFK gör också det första målet i matchen - men vi lyckas vända på matchen innan halvlek, genom två snygga mål. Med ledning i matchen (och en svårspelad naturgräsplan) så valde vi sedan att vara cyniska matchen ut, och fokuserade på att stänga matchen med ett lågt och kompakt försvarsspel. Killarna genomförde detta på ett fantastiskt sätt, och vi vinner till slut med 3-1 efter en imponerande laginsats."


Tre matcher återstår, vad är målet och fokuset framåt?

- "Nu är vårt mål & fokus att försöka slå Piteå, vilket blir en tuff uppgift. Piteå har vunnit 4 seriematcher i rad, och inte förlorat på 8 omgångar. Vi har tränat på hårt i veckan, och är jävligt taggade på en urladdning på söndag, så det är det vi tänker på nu.


Vad krävs för att ta ytterligare en seger mot ett formstarkt Piteå?

- Det kommer krävas mycket utav oss, och det är det väldigt viktigt att vi förstår. Piteå kommer bli en svår nöt att knäcka. De är solida, och vassa i sitt raka anfallsspel. Kopplat till det så kommer vi till exempel behöva ett stort tålamod, och en enorm noggrannhet med vårt restförsvar. "


Vad anser du vara nycklarna för att fortsätta vinna resterande matcherna som är kvar av säsongen?

- "Det krävs en ödmjukhet inför uppgiften, och en förståelse för att det är det hårda lagarbetet som har lagt grunden till de tre senaste vinsterna. Vi måste fortsätta ge allt för varandra och för laget."


MATCHTRUPPEN

Presenteras under aktuella matchdagen.


MATCHINFO

FC Stockholm - Piteå IF


Matchen spelas på Kanalplan. Enda ingången för publik är huvudentrén.


Inträde

Ordinarie: 100 kr

Ungdom (12-18 år): 50 kr

Pensionär / Student: 50 kr (Student: Måste uppvisa giltigt CSN- eller Mecenatkort. Pensionär: Från fyllda 65 år eller mot uppvisande av pensionsbevis.)

Barn (0-12 år): Gratis


Förköp din biljett här: TicketCo.


Datum: 29 oktober 2023

Tid: 15:30

Arena: Kanalplan

Vad: Ettan Norra105 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page