top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

IFK Österåker - FC Stockholm 1-2

Gårdagens match mot IFK Österåker blev en tight och jämn tillställning där FC till slut gick segrande ur striden med 1-2 efter att ha vänt 1-0 till 1-2. Tre viktiga poäng inför slutspurten av serien som kommer bli en rysare!

Inför matchen skrev IFK Österåker på sina sociala medier att de vill röra om i tätstriden och att det vore inspirerande att lyckas med det och det visade sig direkt i inledningen av matchen att de verkligen ville röra om då de satte hög press och visade att de inte har något att förlora.


I den 23:e minuten får IFK utdelning då de efter en inslagen frispark in i straffområdet nickar in 1-0. Efter IFK:s mål växlar FC upp i sitt tempo och spel, vilket resulterar i några halvchanser och några farligare lägen som räddas av IFK:s målvakt. Hemmalaget har några långbollar som går över FC:s backlinje som rensas bort av Johannes Ström från sin sista utpost. Ström räddar även ett läge från vinkel som han täcker med kroppen och styr bort.


Abdoul Diallo kvitterade för FC till 1-1 på stopptid av första halvlek. Diallo placerade distinkt in bollen i mål efter att bollen hamnat i hans fötter efter inspel från kanten.


FC går till andra halvleken ut med samma växel som man hade från slutet av andra halvleken och det radas upp möjligheter till ett ledningsmål. Bland annat två frisparkslägen som går tätt förbi när Lillen Alemayehu och Stefan Ostojic testar lyckan.


I den 60:e minuten kommer det förlösande 1-2 målet när Trimi Makolli driver med bollen och drar till med ett skott från 20 meter, ett skott som letar sig in i målet via stolproten och i nät. Ett matchvinnande mål av Makolli som dessutom nätar mot sin förra klubb.


FC håller ut och vinner med 1-2. En tuff match där FC går segrande ur striden då de visar vilja, mod och väldigt stark karaktär.


Segern innebär att FC nu återigen är serieledare med lika många matcher som tvåan, 65 poäng på 25 matcher. FC leder just nu på bättre målskillnad och mer antal gjorda mål.


Chefstränaren Rebaz Hassan om matchen:

- "En tuff borta match där de vill göra allt för att slå oss och störa oss från en serieseger. Men, de kunde inte vinna över oss med en man mer i 45 minuter i våras, och de kunde inte slå oss igår, hur mycket de än försökte. Spelarna visar upp en otrolig karaktärer att återigen vända underläge till en seger. Vi är för starka som ett lag över 90 minuter.


Av alla segrar i år, så var gårdagens i särklass den skönaste. Jag vill verkligen höja varenda spelare och ledare för deras insatser och beteenden igår. Vi fortsätter framåt."


Startelvan


Avbytare

Rager Rabendi

Kristijan Cosic

Pontus Hesselheim

Tobias Waldenström Soldati Joel Rajalakso Naramsin Akdemir

Joshua Adomako


FC tog sin 20:e vinst och trepoängare för säsongen och är fortsättningsvis obesegrade under säsongen med tre matcher kvar att spela. Två spännande veckor väntar!


Nästa match är på onsdag då FC åker iväg för att möta Sandvikens AIK på bortaplan. Avspark kl. 19:30.
186 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page