top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC fortsätter växa med egen akademi!

Nu har vi fantastiska nyheter att berätta! FC Stockholm fortsätter att växa ytterligare. De båda föreningarna FC Stockholm och IF Stockholms Fotbollsakademi kommer under vintern att slå samman sina verksamheter genom att Stockholms Fotbollsakademi fusioneras in FC Stockholm. Detta efter att ett extra årsmöte röstade igenom förslaget hos FC Stockholm.

Sportchef Stefan Elfver om FC:s nya akademi:

”Vi har de senaste åren följt Stockholms Fotbollsakademi och imponerats av vad de har uppnått. De har skapat en kultur som fostrar och utvecklar talanger. Med små medel har de fått fram spelare som har gått vidare till elitfotboll och till och med landslagsfotboll. Det skall bli spännande att få in deras verksamhet i FC Stockholms växande verksamhet”

Stockholms Fotbollsakademi leds av Kingsley Amunike som började sin karriär i Sporting Lissabons akademi och därefter representerade Nigerias landslag och ett flertal proffsklubbar i Europa. Han kom till Sverige för att spela i allsvenskan med Landskrona och i Superettan med Värnamo. Han blev efter karriären kvar i Sverige och har under de senaste sex åren arbetat på heltid med Stockholms Fotbollsakademi.

”Jag ser fram mot att leda den äldre ungdomsverksamheten i FC Stockholm. Vi kommer under kommande säsong att ha ett U21 och ett U19 lag. Därefter vill vi även starta ett U17 lag”, säger Kingsley Amunike.

Om du vill provträna med FC Stockholm U19 eller U21 är du välkommen att höra av dig till Kingsley Amunike (kingsley@fcsthlm.com).

Redan på söndag så spelar U-21 laget sin första tävlingsmatch, då de representerar FC Stockholm i Stockholms Cup. Motståndet är Spånga IS på Grimsta IP.

U19 kommer att spela i serien: P19 Nationell Division 1, förra året kom vi tvåa – i år är målet att vinna!

Vi kommer att ha en längre intervju med Kingsley, där vi kommer gå igenom hans tankar och idéer om hur den äldre ungdomsverksamheten ska ta form och utvecklas.


Det känns otroligt kul och spännande att Stockholms Fotbollsakademi blir en del av FC Stockholm!2,120 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page