top of page
  • fcturneringar

Eyasu ”Lillen” Alemayehu ansluter från Div I och IFK Haninge!

Eyasu ”Lillen” Alemayehu är klar för FC Stockholm! Den offensiva spelaren lämnar IFK Haninge i Division I och blir än en gång en spelare under Rebaz Hassan. Stort tack till IFK Haninge som var väldigt behjälpliga i denna övergång! Tack!

I "Lillen" får FC en av Division II's absolut bästa offensiva spelare! Han är redan spelklar och kan debutera nästa vecka mot Kvarnsveden.


När Cameron Streete skadade sig mot Karlbergs BK efter en väldigt ful tackling av motståndarna och Joel Matikka lägger skorna på hyllan, kände Rebaz och sportchef Stefan Elfver att vi blev tvungna att förstärka offensiven. När möjligheten dök upp att kunna värva in Alemayehu från IFK Haninge, gjorde vi allt i vår makt att få det att gå i lås.


"Lillen" har dominerat Division I-fotbollen under många år, hans offensiva krafter och kvalitéer kan luckra upp vilket försvar som helst! Hans egna driv att få bli en del av FC Stockholm och följa med på vår resa, känns också väldigt kul!


Rebaz Hassan är väldigt glad att få in Eyasu i laget:


- Eyasu är en spelare som med lite rättvisa i fotbollen borde spela mycket högre upp i seriesystemen. Men fotbollen är inte alltid rättvis och logisk. Att han väljer FC i konkurrens med flera andra klubbar visar på att vårt projekt är något som är påväg i rätt riktning. Att beskriva ”Lillen” som fotbollspelare är inte heller det rättvist, ni får helt enkelt komma ner och se vilken fantastisk fotbollsspelare vi har värvat.


Jag är supernöjd över att få in Eyasu till vår redan starka offensiv. Med den kvalitén vi besitter i truppen samt mentaliteten och viljan att jobba hårt så väntar en riktigt spännande höst.


Eyasu ”Lillen” Alemayehu kommenterar själv övergången till FC:

- Verkar vara ett gäng sköna grabbar i och runt omkring laget som alla har samma mål. Att vinna matcher och gå upp. Kul och inspirerande att ha något viktigt att spela för och att alla runt omkring brinner för klubben så mycket. Sen så är Rebaz såklart en stor anledning också.


Själv kommer jag att tillföra rutin och erfarenhet från många års spel i division ett. Tror även att jag kan bidra med ett lugn i passningsspel och i vår possession - och en del poäng framåt.


Jag förväntar mig att det blir en tuff höst med svåra men roliga matcher där vi är med och kämpar om uppflyttning hela vägen.


Och avslutningsvis!

Än en gång tack till IFK Haninge med Omar i spetsen! Tack!3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page