top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Vinst mot GUSK i premiären!

- Är det verkligen värt det? Stefan Elfver var rätt uppgiven. Flikarna hade aldrig varit högre. Flygmyror och mygg tävlade om vem som kunde vara irritera mest. Han stod längst ner vid ena hörnflaggan. I skuggan. Mot stängslet och bröstet bultade så där hårt som det alltid gjorde under matcherna. Fast det var längesen nu. Åtta jävla månaders försäsong. År två på pandemin. GUSK låg på för ett ledningsmål i matchen. Det var varmt. Matchklockan hade tickat upp mot 80 minuter. Vafan utsätter jag mig för det här för tänkte han. Fan vad jag hatar det. Sen sprang Naramsin Akdemir fri på högerkanten, hittade Trimi Makolli i straffområdet som mötte med en bredsida. FC tog ledningen i 81:a minuten.

- Om det är värt det!? Skrek Stefan nu. Så inåt helvete. Fan vad jag älskar fotboll.


En helt ny tränarstab, med Rebaz Hassan i spetsen. Många nya spelare, och ett nytt spelsystem. En träningsmatch, fem dagar innan. Att allt inte flyter på och spelet är magiskt, det är ändå ganska väntat. Men FC gör en bra premiär. På ett torrt och väldigt varmt Gamlis IP, möter de ett samspelt och taggat GUSK.


Premiärelvan: 3-5-2


Målvakt:

Simon Röse


Försvarare:

Naramsin Akdemir – Alekh Sing – Mathias Jung


Mittfältare:

Camereon Streete – Joel Rajalakso – Victor Vera Garcia – Trimi Makolli – Viktor Strand


Anfall:

Marcus Nobell – Stefan Ostojic [K]


Ersättare:

Johannes Ström (MV)

Pedram Talebi

Pontus Hesselheim

Abdoul Diallo

Carlos Gaete Moggia

Tobias Soldati


När laget gick ut till matchen så såg, målvakten, Simon Röse sin pappa på läktaren. Han sprang fram till honom.


- Pappa. Pappa, sa han igen. Vet du. Idag, ska jag vara en katt. En riktig katt i kassen. Sen vände han om och sprang och tog sin plats i mål. Och Simon höll vad han lovade. För det var mycket tack vare Röses räddningar som höll kvar FC i matchen.


Under första halvlek, tog det ett tag innan FC hittade rätt i positionerna och spelet, men efter tio minuter så tog FC över matchen och förde den. Tyvärr så skadar sig Joel Rajalakso sig, och efter skadan så hamnar matchen i ett förarlöst vakuum, där det endast gäller att vinna närkamper. I den 38:e minuten så tar FC ledningen. Det är ett väldigt fint förarbete av Viktor Strand, som efter att fintat bort tre försvarare, hittar Trimi Makolli med en yttersida. Trimis avslut räddas snyggt av GUSKs målvakt, men på returen trycker Marcus Nobell och Cameron Streete in den tillslut i mål.


I den andra halvleken så tar GUSK över spelet i minut 50-70. De trycker ner FC och tack vare Simon Röse i målet, som gör flera viktiga räddningar, gör GUSK endast ett mål.


Men sen tar FC tag i matchen igen. Inbytta Carlos Gaete Moggia äger mittfältet tillsammans med Viktor Vera Garcia – så när Trimi tillslut gör 2-1 vackert framspelat av Naramsin så känns det väldigt skönt.


I bilen hem från matchen var Rebaz Hassan uppspelt. Väldigt uppspelt. Rösten hade kommit in i ett nasalt läge, så Stefan Elfver hade nästan svårt att förstå.


- Stefan. Asså allvarligt. Vilken fantastiskt arbetsinsats av samtliga spelare. Det är så jag vill summera matchen! Jag lovar. Om vi alltid lägger ner det arbetet så kommer det vara väldigt svårt att slå oss.

- Ja, det var en grym insats, svarade Stefan.

- Vi hanterar värmen, underlaget, motståndarna. Men även alla våra känslor. Det är mycket känslor som följer med till en seriepremiär. Vi gör verkligen det här på ett föredömligt sätt.

Vet du vad Stefan, det som gör oss extra stolta, det är karaktären spelarna visar i minut 50-70. Du vet när GUSK trycker ner oss. Vi visar verkligen att vi är ett lag som både kan spela en bra fotboll men även lägger ner ett stenhårt jobb för varandra. Så skönt att få med sig tre poäng från Gamlis IP. Av det jag såg så kommer många lag att få slita väldigt hårt för att få med sig poäng därifrån.

- Och vi kommer hem med tre, svarar Stefan. Tre så inåt helvete sköna poäng!Nu på onsdag är det hemmapremiär!

Matchstart 19.30 på Kristinebergs IP mot Enskede IK.

Inträde = 100kr.7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page