top of page
  • Writer's pictureSimon Brännström

Tack till spelare och ledare som lämnat!


När en ny säsong snart tar vid, är det viktigt att även se tillbaka och uppskatta det som har varit.


Vi har presenterat ett antal nyförvärv och med det så innebär det att även en del spelare lämnar FC Stockholm.


Stefan Ostojic

FC Stockholms lagkapten de senaste tre säsongerna tar sig an nya utmaningar under 2023. Stefans betydelse för FC under hans tid i rödsvart är enorm. En fantastisk spelare och person. Under succéåret 2021 när FC inte förlorade en enda match under seriespelet gjorde Stefan hela 36 mål. Inte bara ett rekord i FC Stockholm (Det tidigare hade Daniel Hamren ifrån Division 7 och debutsäsongen 2011) utan även flest mål i Division II Norra Svealand genom tiderna. Stort tack för allt Stefan som spelar i Enskede kommande säsong!


Mårten Nordbeck

Även en annan FC kapten försvinner 2023. Det är vår eminenta vänsterback som varit med länge hos oss. Med familj och en civilt jobb som tar all mer tid så finns inte riktigt tiden för att kunna ta sig igenom en säsong till med FC. Även Nordbeck har varit en väldigt viktig pusselbit för FC framgångar genom åren. Stort tack för allt Mårten! Vi ser fram emot att se Stella i vår knatteskola till sommaren!


Johannes Ström

Vår finländska målvakt flyttar söderut! I tre säsongen har Johannes varit en enorm tillgång mellan stolparna. Under vår förlustfria säsong i Division II var han fullkomligt fenomenal och räddade FC från nederlag flera matcher. Stort tack för allt Johannes!


Kevin Ali och Hugo Lemne

Även för denna duo blev det bara en säsong i FC Stockholm. Lemne som kom från IFK Lidingö, hade en väldigt fin vår och var en av seriens bästa backar i många matcher. Kevin Ali kom tillbaka från skada och gjorde en väldigt bra höst.

Hugo lämnar för att gå tillbaka till IFK Lidingö, medan Kevin Ali flyttar söderöver och till seriekonkurrenten Motala AIF. Tack för allt – och lycka till!


Victor Vera Garcia

Viktor Vera Garcia som kom från Karlberg har varit en av FCs bästa spelare under de två åren som han varit hos oss. En fantastisk spelare och person som alltid gör allt för sina lagkamrater och klubben. Nu blir det ingen fortsättning för Viktor i FC Stockholm – men ett väldans tack till dig och stort lycka till!


Alekh Singh

Alekh som kom till FC under succéåret i Division II när vi vann i överlägsen stil, lämnar även han för Enskede precis som vännen Stefan Ostojic. Singh har varit en fantastisk spelare och människa att ha i och runt laget dessa år. Enskede ska skatta sig lyckliga att få in honom i deras organisation! Stort tack för allt!


Daniel Josefsson

Unga och mycket lovande mittfältaren Dani Josefsson lämnar FC efter en säsong.

En väldigt fin vår i FC-tröjan under 2022 kommer vi alltid minnas. Stort lycka till med din fortsatta karriär!

Ny klubb ej klar.


Joshua Adomako

Joshua som kom från IFK Haninge, för två år sen, lämnar för seriekollegan och nykomlingarna Nordic United. Josh var en mycket viktig pusselbit när FC vann Divsion II och var en mycket omtyckt röst och person i omklädningsrummet! Tack för allt Josh och lycka till!


Sebastian Ludzik

Det är mer tungt hjärta att vi även berättar att Sebastian Ludzik inte kommer spela i FC Stockholm nästa år. Trots idoga övertalningsförsök var det lottlöst. Att vi spelar i Divsion I är mycket tack vare Ludzik. En fantastisk förebild, person och spelare! Tack för allt!


Matteus Svensson och Sören Misan

Matteus och Sören kommer att lånas ut under 2023 för att få spela kontinuerligt på seniornivå för att maximera deras utveckling. Matteus kommer att spela i Rågsved under året. Ny klubb för Sören är ej klar.


Även tränarstaben har tappat fyra otroligt fina människor!


Amin Faily

Amin kom in som en frisk fläkt lagom till debutsäsongen i Division I. Tack vare ett väldigt fint samarbete med Rebaz, Farre och Love gör FC en väldigt fin debutsäsong. Amins raka, och tydliga ledarstil har varit otroligt uppskattat i laget och föreningen. Under 2023 väntar nya utmaningar för Amin som blir tränare för IFK Haninge. Stort lycka till och tack för allt Amin!


Linus Hallström

Linus Hallström har under två år varit FCs lagledare. En väldigt omtyckt och varm röst i omklädningsrummet som alltid ser laget före jaget! Tyvärr för FC så lyckades vi inte övertala honom att stanna ett år till – men du är alltid välkommen tillbaka! Annars så ses vi med Legends och på läktaren! Tack för allt!


Extra stort tack till Love!
Love Lidström

Vår allas, fina, fina Love Lidström. Som var med redan och tränade i Division VII på ett snötäckt Mälarhöjdens IP under 2011. Love bar sedan fram FC, som den kapten han är och tog oss till serieseger, efter serieseger.

När skorna tillslut lades på hyllan – lyckades vi få honom att stanna som ledare och fortsätta hjälpa till att bära klubben!


Tack för ALLT Love! Du är och förblir FC.


Ett av Loves bästa beslut var att hjälpa till att övertala Farid Hafsia att lämna Aspudden Tellus och komma till FC Stockholm!


Extra stort tack till Farre!
Farid Hafsia

Farid som kom till FC, när vi spelade i Division IV och har med sin attityd, spelstil och värme varit en sån otrolig viktig del för FCs framgångar. Precis som med Love, när skorna lades på hyllan, fick vi in honom som ledare och assisterande tränare.

Under två år tillsammans med Rebaz har vi mycket att tack Farid för! Stort tack för allt Farre! Även du är, och förblir FC!

593 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page