top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Stabil seger på Kanalplan!FC Stockholm vinner matchen mot FBK Karlstad med stabila 3-0 på Kanalplan. Efter tre matcher utan vinst kom äntligen en välförtjänt seger för FC.


Efter en matchintensiv period med tre matcher på sex dagar så blev det en viktig tre poängare i hemmamatchen mot FBK Karlstad. FC gör likt förra matchen tre mål, men håller denna gången nollan och står för en bra prestation spelmässigt både offensivt men även defensivt. Redan i första anfallet efter två spelade minuter så hittar Linus Mattsson med ett inspel Jens Stigedahl som trycker in ledningen 1-0. I den 12:e minuten gör Mattsson själv ett mål på en hörna som han nickar i mål, en hörna väl slagen av Luka Dobrijevic. Resultatet 2-0 står sig till halvtidsvilan och i den andra halvleken fortsätter FC att dominera bollinnehavet och tryggt kontrollera matchbilden, vilket leder till flera farliga målchanser. I den 60:e minuten är Maill Lundgren framme på en retur och trycker in 3-0. Samme Lundgren är i en ny sekvens därpå nära att göra sitt andra mål för dagen när han cykelsparkar en boll som träffar ribban. FC fortsatte trycka på och Simon Graasvoll i FBK-målet gör flera fina parader, bland annat på en frispark från Dobrijevic och ett distansskott från Mattsson som Graasvoll får sträcka ut på. 3-0 står på resultattavlan när domaren blåser av matchen och FC tog därmed säsongens fjärde seger. Nästa match spelas på bortaplan den 19:e maj mot Piteå IF med avspark kl. 14.00 på LF Arena.


RIKARD NORLING EFTER MATCHEN

-"Igår spelade vi tredje matchen på sex dagar och gör vår bästa match hittills i år. Säger mycket om våra spelares skicklighet förstås men framför allt deras professionalism. Vi kom ut och tog greppet om matchen och släppte egentligen aldrig taget. Vi är jätte glada över prestationen och resultatet. Nu ser vi fram emot en hel träningsvecka och matchen på söndag borta mot Piteå."

MATCHENS LIRARE


Gårdagens matchpartner Notar utsåg matchens bästa spelare i respektive lag. I FC Stockholm tilldelades Maill Lundgren priset, och i gästerna blev det målvakten Simon Graasvoll som fick den utmärkelsen.


MATCHFAKTA


Mål:

FC Stockholm: Jens Stigedahl (2), Linus Mattsson (12), Maill Lundgren (60)


Domare:

Patrik Larsson

Publik:

245


Höjdpunkter: Ettan Play


STARTELVA

Gustav Nyberg

Anders Hellblom, Luka Dobrijevic, David Fällman, Jens Stigedahl

Linus Mattsson, David Zlotnik, Sebastian Loyola Nydén, Maill Lundgren

William Jan, Cameron Streete


Avbytare: Simon Eriksson, Sebastian Wändin, Jakob Bäckström, Philip Rolke, Rasmus Allbäck, Dida Rashidi, Marcus Degerlund


NÄSTA MATCH

Piteå IF - FC Stockholm

Söndag 19 maj kl. 16.00

Bortamatch på LF Arena

103 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page