top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Sportchef Stefan Elfver om säsongen 2023


Säsongen 2023 är nu över och FC Stockholm avslutade med en skön 4-1 seger på bortaplan mot Vasalund IF. I och med vinsten landade FC på en femte plats i tabellen när Etttan Norra summeras.


Enligt tradition har vi tagit ett kort snack med vår sportchef och grundare Stefan Elfver om hans tankar kring säsongen som varit och inför nästa säsong där förberedelserna påbörjas redan om en vecka.


Säsongen 2023 är över, FC landar på en femte plats, hur skulle du summera säsongen?

- "En säsong där det hänt väldigt mycket, som vanligt i FC. Vi växer hela tiden som klubb vilket gör att vi får in väldigt kompetenta personer i både ledning och neråt.


När man nu kan summera säsongen så känns det ’’ok’’ med tanke på hur vi hämtade oss i slutet. Men vi hade högre ambitioner än detta i år och man är redan nu förhoppningsfull och redo att bygga inför nästa säsong."


Hur tycker du att FC skötte sig spelmässigt på planen över hela säsongen?

-"Tycker vi tagit ett kliv till i vår egna utveckling, vilket är ett steg i rätt riktning enligt vår plan. Vi kan föra spelet på ett mycket bättre sätt, men saknade effektiviteten framåt under våren, vilket gjorde att vi inte fick med oss poängen som krävdes för att haka på i toppen, tyvärr.


Tycker verkligen vi står upp bra och på ett föredömligt sätt mot de bästa lagen, vilket visar vilka kliv vi tagit."


Några spelare som utmärkte sig extra under säsongen som du vill lyfta lite extra?

- "Många har gjort det väldigt bra, någon att lyfta extra är ju Jonathan "Jonte" Karlsson som kommer från P19 och blir ordinarie och tar för sig väldigt bra! En spelare som har en kvickhet och beslutsamhet som få."


Vad kan FC som lag ta med sig från detta år in till nästa säsong och vad behöver förbättras/utvecklas?

- "Vi lär oss varje år, och vi blir bättre varje år, så har det varit sedan starten.

Nu går vi igenom säsongen som varit och tittar på varenda del vi kan förbättra.


Detta är vår styrka, att förändra och förbättra. Det är ett pågående arbete och vi har hittat saker vi kan justera för att göra oss bättre inför nästa år."


Vad är din bedömning att krävs för att vara vinna serien nästa år?

- "Att fortsätta göra det på vårt sätt, allt ifrån hur vi vill spela till hur vi kan göra varandra bättre som grupp och individer. Vi har vunnit många serier historiskt och det är ett hårt jobb bakom varje serieseger, det gäller att alla offrar sig för det vecka efter vecka."


Hur ser planeringen ut inför säsongen 2024?

- "Planeringen är i full gång med allt ifrån träningsmatcher till ett läger utomlands. Allt för att vara så förberedda som möjligt och redo för uppgiften som väntar. Men i min roll som sportchef så blir det många dialoger, samtal och möten med spelare närmsta tiden."


Hur går tankarna med truppbygget för nästa säsong?

- "Vi ligger bra till i planeringen och är i en bra fas då vi har en stark trupp redan nu med många BRA spelare, men självklart kommer vi spetsa till det och höja konkurrensen över hela truppen. Vi kommer främst söka efter spelare som har den rätta karaktären och glöden.


Jag är i dialog med en del spännande namn som kommer tillföra mycket och ta oss till nästa nivå, en nivå vi vill ta."


Vad tror du att en meriterad tränare som Rikard Norling kan tillföra klubben?

- "Otroligt mycket! Vi får en huvudtränare som vunnit två SM guld och varit på den absolut högsta nivån senaste tjugo åren. Han kommer ta oss till nästa nivå med allt det sportsliga såklart, men även utveckla klubben på flera plan, som blir nyttigt för oss. Känns otroligt bra att ha Rikard i FC då han kan bidra med sin personlighet, erfarenhet och kompetens både på, men även utanför planen."


Hur vill du se FC spela nästa år?

- "Vi bygger vidare på det vi påbörjat men behöver såklart utveckla saker, om man sett oss i år är vi mer dominanta i bollinnehavet, än tidigare, men behöver bli mer dynamiska och straffa mer effektivt.

Ett hårt arbetande lag kommer ni få se nästa år där alla spelare ger allt."


Vi tackar Stefan för pratstunden och när Rikard Norling officiellt påbörjat sitt uppdrag i FC så kommer vi även köra en pratstund med honom.


707 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page