top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Sportchef Elfver om säsongen 2022

Säsongens sista seriematch är spelad och debutsäsongen i Ettan är över. FC slutar på en nionde plats i tabellen. I anslutning med att säsongen är över har vi tagit tillfället i akt att prata med grundaren och sportchefen Stefan Elfver kring säsongen 2022 i sin helhet.


Debutsäsongen i Ettan är avklarad, hur skulle du summera säsongen som nykomlingar?

Den har verkligen varit omtumlande. Ettan tog oss med storm. Vi är fortfarande en ung förening. Det var inte längesen som jag och några vänner satt på en klädesbutik och bestämde oss för att starta ett lag – och sen att vi har första träningen på en frusen grusplan i februari. Det är bara elva år sedan. Så det har gått fort. Och steget från Division två till Ettan har absolut varit det största. Men målet är detsamma som då, vi ska gå hela vägen!


Att vi utöver det har dragit igång en väldigt fin barn- och ungdomssektion under året har inte gjort steget mindre. Vi är väldigt tydliga i vilka vi är, och vilka vi vill bli – och det kämpar och krigar vi efter varje dag. Till 2023 så kommer vi ha minst en årskull från pojkar födda 2015 till P-15, vi kommer även ha ett u-19 och ett u-21 så att bryggan till A-laget inte blir allt för stort. Redan i år valde vi att flytta upp fyra av våra ungdomar till A-laget. Att summera säsongen är svårt – för det har hänt så otroligt mycket. Nu sitter jag mest och njuter över vad vi faktiskt ha åstadkommit och var vi är. 2023 ska bli väldigt, väldigt spännande att få välkomna!

Största omställningen rent sportsligt från division 2 till Ettan?

- Allt är större, allt ifrån tv-sända matcher till större arrangemang kring matcherna med allt som krävs. Rent sportsligt är det såklart en stor skillnad mot tvåan. Lagen i toppen har spets och vissa sitter på en bra bredd. Man blir straffad på ett annat sätt. Men när vi summerar har vi presterat väldigt bra i många matcher. Titta bara på hur vi presterade på våren statistiskt. Vi skapade flest klara målchanser, eller lägen, av alla lag i Division Ett. Både norra och Södra serien. Så lite tråkigt att poängen inte trillade dit – men vi hade svårt att få den i mål. Och även släppt in för billiga mål. Vilket i sig också är en lärdom till 2023.

Bortsett från poäng och placering i tabellen. hur tycker du att FC skötte sig spelmässigt på planen över hela säsongen?

- Vi har tagit kliv som lag från förra året och utvecklat vår fotboll på många sätt. Vi har haft mer possession i år jämfört med förra. Väldigt höga toppar då vi slagit både Gefle och Sandviken, men varit ojämna i prestationerna till att tappa poäng mot sämre lag. Men som nykomling med många spelare som följde med från tvåan så är jag imponerad hur vi presterat många matcher.


Några spelare/ledare som utmärkte sig extra under säsongen som du vill lyfta lite extra?

- Vi har haft spelare som haft ’’perioder’’ för att sedan tappa i vissa stunder, där har vi ett jobb att göra. Hitta en jämnare nivå vecka efter vecka. Det fanns några spelare i laget som stack ut lite extra.


Vad kan FC som lag ta med sig från detta år in till nästa säsong och vad behöver förbättras/utvecklas?

- Massor, både som klubb på denna nivå med organisationen som krävs, samt det sportsliga, nu har vi fått känna på detta, nu kan vi också skruva för att ta nästa steg. Många tror att vår styrka är att bara kliva genom systemet och ”köra på” – men skulle nog mer säga att det är av alla våra misstag, där vi känner att här har vi gjort fel. Här gör vi om – som är vår styrka. Lite som fågeln Fenix, vi återföds i askan av elden vi brann upp i.


Vilka är de största lärdomarna och insikterna från första året i Ettan som klubb/förening?

- Lite som jag sa i början. Ett otroligt omtumlande år. Där allt har blivit minst två kostymer större – och som jag sa på förra frågan. Vi tar lärdom av allt, och skruvar, och blir bättre. Nu vet vi vad som krävs.


Vad är din bedömning att krävs för att vara ett topp 5 lag nästa år?

- Behåller vi vår stomme sen kryddar med några namn så är vi där. Som sagt, vi har haft en väldigt hög nivå stundtals, det gäller att vi håller den över hela säsongen.


Hur ser planeringen ut inför säsongen 2023?

- Planeringen är i full gång med allt vad det innebär, träningsmatcher, planering av läger utomlands. Bygga en stark organisation, reflektera oss själva och hitta vägen framåt för att nå den nivån vi vill till. Väldigt viktigt att Rebaz blir kvar! (Mer om detta inom kort..)


Hur går tankarna inför truppbygget för nästa säsong?

- Vi vill behålla en stark stomme som har ’’FC andan’’ Sen pågår det rekrytering av rätt KARAKTÄR. Vi ser över varenda del av truppen för att få det så bra som möjligt. Vi har identifierat spelare som vi vet har det. Sen är även truppbyggandet för vår ungdomssektion på gång – och precis som A-laget ska vi vara med och utmana på högsta nivå. Kobe Ammunike som är vår huvudtränare där, har något väldigt spännande på gång.


Då tackar vi Stefan Elfver för intervjun och denna säsong. Nästa vecka ska vi sätta oss med Kobe Ammunike som är ansvarig för p15, u17, u19 och u21 för att höra hur hans tankar för nästa år är.

741 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page