top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Rikard Norling - ny chefstränare för FC Stockholm!


FC Stockholm är stolta att offentliggöra utnämningen av Rikard Norling som klubbens nya chefstränare. Norling, vars meritlista inom svensk fotboll talar för sig själv, kommer att påbörja sitt nya uppdrag i december 2023. Hans engagemang med klubben är säkrat för de närmaste tre åren.


Rikard som senast tränade IFK Norrköping i Allsvenskan under fjolåret har ett fantastiskt tränar-CV. Hans första SM-guld tog han 1998 som assisterande tränare med AIK, året efter vann han Svenska Cupen, och var med ute i Champions Leagues gruppspel. 2013 vann han SM-guld med Malmö FF då som huvudtränare, och fem år senare vann han guld med AIK.


Stefan Elfver, sportchef för FC Stockholm uttryckte:

- "Rikards anslutning till FC Stockholm symboliserar en ny era av ambition och driv för vår klubb. Från första sekund när vi träffade Rikard så kändes det som en fullträff. Vi hade gjort allt vi kunnat bara för hans namn, och CV – men så fort vi fick lära känna honom så förstod vi att det finns så otroligt mycket mer. Det ska bli så jävla spännande det här!"


Vid tillkännagivandet uttalade Rikard Norling:

- "Att bli tränare för FC Stockholm är ett beslut för livet, där min ambition och kärlek till fotbollen kan fortsätta. Det ska bli fantastiskt att få sätta igång det underbara arbetet tillsammans med ledarteamet, att få köra igång alla utvecklingsprocesser tillsammans med spelarna. Att få vara en del av ett sammanhang. FC Stockholm är på frammarsch i en mycket spännande utvecklingsresa. Tänk att jag får vara med på den."


Med Rikards ledarskap, hunger och enorma kunskap, är framtidens potential för FC Stockholm ljus. Det kortsiktiga målet är solklart – när Kristinebergs IP står klar inför 2025 ska FC Stockholm med Rikard vid rodret spela premiärmatchen i Superettan.


Beslutet att redan nu gå ut med detta har fattats efter noggranna överläggningar och i samförstånd med Rebaz Hassan - som inte kommer att fortsätta sin roll efter denna säsong - något som varit klart sedan länge.


En längre intervju med Rebaz, som betytt otroligt mycket för klubben, kommer att komma under hösten.


Under säsongens sluttamp och sex sista matcher kommer assisterande tränare Adam Larsson ta ett steg upp, och axla huvudansvaret för laget.


För ytterligare upplysningar, vänligen kontakta: Stefan Elfver, Sportchef

Presentationsvideo från vår partner Mount Innovations:
4,029 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page