top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Otrolig vändning av FC i derbyt!

Updated: Apr 15FC Stockholm tar säsongens andra raka seger efter en otrolig vändning på övertid på Kanalplan inför 845 åskådare.


Första halvleken förblir mållös efter en klassisk "derbyinledning" som var lite avvaktande och det ställningskrig om vem som skulle ta taktpinnen. Gästerna KB är närmast att ta ledningen efter att bollen gått i ribban efter en tilltrasslad situation i FC:s straffområde under första halvlek.


I den andra halvleken tar KB ledningen i den 53:e minuten efter en omställning och fint anfallsspel in i straffområdet där Tiago Silva Sanchez sätter bollen i nät bakom Gustav Nyberg. En kalldusch för FC som haft kontroll under majoriteten av matchen.


Efter målet ökar FC tempot och tar kommandot och initiativet i matchen medan KB backar hemåt för att försvara ledningen. Både William Jan och Anders Hellblom skapar fina lägen där bollen inte går i mål. FC gör ett dubbelbyte och justerar om i elvan, något som ger effekt och utdelning. Även KB hade chanser att utöka sin ledning och punktera matchen, men Nyberg står för en fin och betydelsefull räddning i den 87:e minuten.


Det dröjer till den 90:e minuten när Linus Mattsson testar ett skott mot första stolpen från högerkanten i straffområdet, ett skott som letar sig förbi målvakten Argyrios Gkoulios. Stor glädje och jubel utbryter på Kanalplan och FC är inte nöjda där. I den 92:a minuten ser Luka Dobrijevic att Gkoulios står längt ute och testar med ett skott från halva plan, ett skott som går över och förbi målvakten, 2-1 är ett faktum.


För tredje matchen i rad i Kungsholmenderbyn mellan FC och KB så lyckas FC återigen vända underläge på stopptid och FC visar otrolig karaktär och tar tre viktiga poäng.


FC Stockholm är därmed fortsatt obesegrade i Kungsholmenderbyn efter fyra matcher lagen emellan (2-2-0).


Submit Bemanning som var matchpartner för dagen utnämnde Luka Dobrijevic (FC) och Argyrios Gkoulios (KB) till "matchens bästa spelare".


Nästa vecka på lördagen den 20 april spelar FC på bortaplan mot IF Karlstad. Avspark är kl. 16.00 på Sola Arena.


RIKARD NORLING EFTER MATCHEN

-"Vi är ödmjukt inställda till gårdagens vinst i derbyt mot Karlberg. Motståndarna gör en mycket bra insats och lyckades sånär att få med sig ett resultat. Vi tar med oss att vi är starka både fysiskt och mentalt. Vi höll rätt fokus och lyckades med en del tur, men också med mycket skicklighet till slut bryta ner ett jättebra motstånd. En minnesvärd match."

MATCHFAKTA


Mål:

FC Stockholm: Linus Mattsson (90´) Luka Dobrijevic (92´)

Karlberg: Tiago Silva Sanchez (51´)


Gula kort:

William Jan och Kalipha Jawla (FC)


Domare:

Kastriot Gerxhaliu


Publik:

845STARTELVA

Gustav Nyberg

Sebastian Wändin (Kalipha Jawla 78´), Luka Dobrijevic, Marcus Degerlund, Jens Stigedahl

Linus Mattsson, David Zlotnik, William Jan, Anders Hellblom (Sebastian Loyola Nydén 62´)

Dida Rashidi (Maill Lundgren 62´), Cameron Streete (Philip Rolke 93')


Avbytare: Simon Eriksson, Nicholas Salazar, Gideon Granström, Kalipha Jawla, Sebastian Loyola-Nydén, Maill Lundgren, Philip Rolke


NÄSTA MATCH

IF Karlstad - FC Stockholm

Lördag 20 april kl. 16.00

Bortamatch på Sola Arena

248 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page