top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Oavgjort mellan FC och Enskede

Hemmapremiären på Krillan mot Enskede IK slutade 2-2 efter 1-1 i halvtid. FC visar i perioder prov på fint spel och goda kvalitéer vilket båda gott för fortsatt seriespel. Enskede står för en stabil insats och visade att de är ett lag som kommer störa övriga lag i serien framöver och plocka poäng.

FC inledde match på bästa möjliga sätt när man i första anfallet efter avspark tar ledningen med 1-0. Cameron Streete löper ifrån på sin högerkant och spelar in bollen i straffområdet som Stefan Ostojic placerar i bortre hörnet. 45 sekunder tog det.

Några minuter senare är FC väldigt nära att utöka ledningen. Ostojic är fri med målvakten och inväntar avslutet, rivs ner av en försvarare och domaren väljer att fria. Om det är rätt eller inte är svårt att avgöra.

I 19:e minuten kvitterar istället Enskede till 1-1. Efter en hörna som hamnar utanför boxen går Joel Embring på avslut, ett skott som letar sig rakt upp i nättaket, otagbart.

Innan halvtid har både Enskede och FC chans att ta ledningen. FC är närmast och är väldigt nära på att göra ett liknande spelmål som vid 1-0, av samma aktörer. Streete spelar in till Ostojic som denna gång placerar bollen precis förbi bortre stolpen.

I andra halvleken är det Enskede vänder på matchbilden och lyckas ta ledningen med 1-2 i den 50:e minuten efter mål av Bilal Mohammed.

Efter gästernas ledningsmål är det FC som tar tillbaka kontrollen över matchen och forceringen för en kvittering påbörjas. Det skapas en del halvchanser där FC bland annat har ett frisparksläge som går i muren.

Till slut, i den 82:a minuten hittar Marcus Nobell högst på en hörna slagen av Trimi Makolli. Bollen går via stolpen i nät och 2-2 är ett faktum.

I slutminuterna av matchen gör FC ett försök att gå för segern och är nära i samband med en hörna, men det förblir 2-2, som även blir slutresultatet för matchen.

Elvan: 3-5-2

Målvakt:

Simon Röse

Försvarare:

Naramsin Akdemir – Alekh Singh – Pontus Hesselheim

Mittfältare:

Camereon Streete – Carlos Gaete Moggia – Victor Vera Garcia – Trimi Makolli – Viktor Strand