top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Nike blir ny officiell partner till FC!Idag kan vi officiellt meddela att FC Stockholm inleder ett samarbete med världsledande sportvarumärket Nike. Avtalet sträcker sig över tre år och innebär att Nike numera är officiell partner till FC under kommande år och har exklusivitet gällande sportprodukter som avser kläder för match och träning för spelare samt ledare inom klubben. I samband med detta släpper vi en matchtröja från Niké som syns på bilden och den tröjan kommer enbart bäras under matcherna på försäsongen. Inför seriepremiären kommer den nya officiella matchtröjan för säsongen 2024 att lanseras.


Detta innebär i praktiken att FC byter sportleverantör från Puma till Nike inför 2024 och vi passar på att tacka Puma för ett gott och lyckat samarbete under dessa år. Nike är en välbekant samarbetspartner sedan tidigare för FC då parterna har en historia och tidigare relation sedan några år tillbaka innan samarbetsperioden med Puma under 2020-2023 och nu återförenas vi glädjande nog igen i ett nytt samarbete.


Nike är ett amerikanskt bolag som är ett av världens mest kända varumärken och en storspelare inom sportindustrin där man idag är officiell partner till klubbar som PSG, Barcelona, Liverpool och Inter, men även av fotbollslandslag som Brasilien, Frankrike och England. Nike används även av en del välkända fotbollsprofiler som t.ex. Erling Haaland, Kylian Mbappe och Cristiano Ronaldo.


Förhållandet mellan Nike och FC Stockholm görs i samarbete med Unisport som fortsatt är distributör för klubben gällande sportprodukter, vilket de varit sedan 2022 då samarbetet mellan FC och Unisport inleddes och presenterades.


Från vänster: Martin Råberg, Eddy Sjöberg och Andreas Välitalo

Martin Råberg, Partnership Lead Teamsport hos Nike Sverige:

-“Vi är otroligt glada över att tillsammans med Unisport inleda detta samarbete med FC Stockholm. FC Stockholm är en unik klubb med en häftig resa bakom sig, de har en hunger och professionalism i allt de gör och vi är glada över att kunna vara en del av deras framtida resa ut i Europa”.


Eddy Sjöberg, Sälj- och marknadschef hos FC Stockholm:

-”Det känns väldigt roligt och nostalgiskt att vara tillbaka i partnerskap med härliga Nike. När möjligheten om att återförenas dök upp var beslutet enkelt att ta och vi är båda överens om att våra varumärken är en perfect match. Nike är ett nytänkande och coolt varumärke, som har schyssta och fräscha produkter, något som rimmar bra med hur vi som klubb vill synas och uppfattas. Vi ser fram emot detta samarbete och det ska bli kul att tillsammans med Nike och Unisport släppa kommande matchtröja inför 2024!”

458 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page