top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Manuel Lindberg ansluter till FC som Senior Advisor


Manuel Lindberg förstärker FC Stockholm utanför planen i rollen som Senior Advisor där han i sin roll kommer att agera mentor, rådgivare och bollplank till FC:s ledningsgrupp som idag består av Stefan Elfver, Simon Brännström, Sebastian Råghag och Eddy Sjöberg.


Manuel Lindberg senaste uppdrag var som VD/Klubbdirektör för AIK där han i slutet av maj valde att avsluta sin anställning. Dessförinnan var han Klubbdirektör i BP där han var med på deras återresa från Ettan till Allsvenskan. Vidare har Lindberg gedigen bakgrund från näringslivet då han arbetat i ledande befattningar som CEO, General Manager och Sales & Marketing Director på olika bolag inom olika branscher.


"I Lindberg får vi in en erfaren ledare med givande rutin från näringslivet och även från fotbollsklubbar på absoluta högsta elitnivån i Norden. Med sådan rutin och uppdrag medföljer erfarenheter, kompetenser och kunskaper som är väldigt nyttiga för en klubb som FC, därför är vi glada och tacksamma att Manuel Lindberg väljer FC."

- FC Stockholm, ledningsgruppen.


Intervju med Manuel om att komma till FC Stockholm


Välkommen till FC, Manuel! Berätta gärna lite kort om dig själv som person?

- "Jag fyller 50 år i höst, har varit Innebandytränare i 10 säsonger och är fd lokalpolitiker. Har varit chef och ledare i 20 år för en rad med bolag inom tjänstesektorn, varav de senaste fyra åren heltid inom elitfotbollen och den ideella föreningsvärden, först som VD och Klubbdirektör för BP och därefter i en motsvarande roll för AIK Fotboll."


Hur hamna du i FC Stockholm?

- "Jag och Stefan har haft kontakt över en tid när jag varit i BP och AIK och vi har alltid haft bra kontakt och pratat samma fotbollsspråk. Så när min situation förändrades så föll det sig rätt så naturligt att jag skulle erbjuda mina tjänster till FC."


Varför föll ditt val på FC?

- "FC är litet, familjärt och nära fotbollen men också en klubb med stora ambitioner och väldigt professionell. Det är en klubb med ett spännande marknadstänk och en miljö där man kan fatta snabba beslut. Lite mer som ett företag i den bemärkelsen och det matchar bra med den typ av person jag är."


Vad kommer din roll att innebära?

- "Jag kommer fungera som strategisk rådgivare åt ledningen kring alla de olika frågor man kan tänkas stöta på i en fotbollsklubb på Elitnivå."


Vad känner du att du kan bidra med till klubben i din roll?

- "Jag har gedigen erfarenhet av Fotbollssverige från mina tidigare roller. Jag är bra på att bygga strukturer och organisationer som kommer behövas över tid. Jag vet vilken form av ekonomi som krävs och jag har mycket erfarenhet av sälj och marknadsarbete. Jag förstår den politiska värden väl och har självklart ett stort nätverk och kontakter inom fotbollen, så jag hoppas allt det skall kunna vara med och bidra till ett ännu bättre FC."


Vad ser du för potential i FC och vilka ambitioner vill du hjälpa till att uppfylla?

- "FC har haft en fantastisk resa hittills men Ettan Norra är kanske den tuffaste serierna man kan spela i Sverige. Nivån är högre än vad många förstår och ta sig upp i Superettan är som ta sig genom ett nålsöga. Dessutom är det den dyraste serien man kan spela i då de centrala medlen är begränsade och till det flertalet Norrlandsresor som kräver dyra flygresor och ibland övernattningar.


Ambitionen är utan tvekan att över tid försöka etablera FC som ett stabilt Superettanlag, det är ett måste på sikt för att kunna få verksamheten att bli ännu stabilare och mer ekonomiskt hållbar och för att kunna göra alla de roliga saker som finns på agendan."


Tack för dina svar och välkommen till FC, Manuel!

1,361 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page