top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Målrik seger på Kanalplan!


Det blev en målrik tillställning på Kanalplan där FC Stockholm vann med hela 6-1 och tog därmed sin fjärde raka seger i Ettan Norra.


Hemmalaget FC tog kontroll direkt över matchen och redan inom loppet av 10 minuter hade två farliga målchanser skapats där bland annat Luka Dobrijevic prickade ribban med ett skott utanför yttersidan av straffområdet. Ledningsmålet 1-0 kommer i den 20:e minuten när Rasmus Allbäck välplacerat styr in ett inspel från Anders Hellblom. 2-0 görs i den 34:e minuten när Cameron Streete löper in i straffområdet och dunkar in bollen i nät från målområdet och förvaltar et fint slaget inlägg från Jens Stigedahl. Ett resultat som står sig till halvtidsvilan.


I inledningen av den andra halvleken tilldelas gästerna en straffspark där motståndarlagets Pascal Simba sätter reduceringsmålet, 2-1. Simon Eriksson i målet går åt rätt håll, men straffen är väl slagen och därmed spräcktes sviten med att hålla nollan för denna gång. FC replikerar med att utöka ledningen till 3-1 i den 52:a minuten när Streete gör sitt andra mål för dagen. Denna gång är hal väl framme när ett inspel från Dobrijevic letar sig förbi försvaret och en utrusande målvakt där bollen hamnar hos Streete som enkelt sätter bollen i öppet mål. Några minuter senare i den 56:e minuten rivs Linus Mattsson ner i straffområdet och lagkapten David Zlotnik sätter bollen iskallt i mål och 4-1 står det på resultattavlan. Målfirandet var inte över där utan i den 70:e minuten nickskarvar David Fällman in 5-1 på ett inspel återigen slagen av Dobrijevis fina och känsliga högerfot. Allbäck gör sitt andra mål för dagen när han i den 92:a minuten sätter en returen från målvakten i öppet mål, vilket även gjorde att han avslutade målkalaset och fastställde slutresultatet till 6-1. Inbytte Maill Lundgren stod för ett fint förarbete när han dribblar sig förbi gästernas försvar och avslutet räddas av målvakten där returen sedan förvaltas i mål av tvåmålsskytten Allbäck.


FC tar sin sjätte seger på hemmaplan och har därmed vunnit sex av sju matcher på Kanalplan. FC är med det ett av seriens starkaste hemmalag tillsammans med Umeå FC och Nordic United. Gårdagens seger innebar att FC tog sin fjärde raka


Nästa match spelas på bortaplan i Solna och det på torsdag den 20 juni när FC möter Vasalund IF på Skytteholms IP med avspark kl. 18.00.


MATCHENS LIRARE


Dagens matchpartner Idrottsreklam utsåg matchens bästa spelare i respektive lag. I FC Stockholm tilldelades Cameron Streete priset, och i gästerna blev det Petter Soelberg som fick den utmärkelsen. Priserna delades ut av Idrottsreklams VD, Jimmy Lundemo.RIKARD NORLING EFTER MATCHEN

"Vi är nöjda med gårdagens vinst. Vi lyckades mobilisera vår kollektiva styrka och med hjälp av den vinna en svår match. Sollentuna är ett välorganiserat och bra lag. Vi hade ledningen med två noll i paus men åkte på ett tidigt reduceringsmål direkt i andra halvlek. Där och då stod matchen och vägde. Det kändes lite som att luften sedan gick ur matchen, när vi ganska snabbt efter det gjorde 3-1. Våra spelare tacklade just den delen av matchen perfekt. Det tar vi med oss in i framtiden."

MATCHFAKTA


Mål:

FC Stockholm: Rasmus Allbäck (20, 92), Cameron Streete (34, 52), David Zlotnik (56), David Fällman (70)


Varningar:

FC Stockholm: Linus Mattsson och David Fällman


Huvuddomare:

Vildan Gërxhaliu


Publik:

295


Höjdpunkter: Ettan Play


STARTELVA

Simon Eriksson

Anders Hellblom (Sebastian Wändin, 84), Luka Dobrijevic, David Fällman (Marcus Degerlund, 74), Jens Stigedahl

Linus Mattsson, David Zlotnik (Jakob Bäkström, 74), Sebastian Loyola Nydén, Rasmus Allbäck

William Jan (Dida Rashidi, 67), Cameron Streete (Maill Lundgren, 67)


Avbytare: Gustav Nyberg, Federico Postel, Jakob Bäckström, Sebastian Wändin, Maill Lundgren, Dida Rashidi, Marcus Degerlund


NÄSTA MATCH

Vaslund IF - FC Stockholm

Torsdag 20 juni kl. 18:00

Bortamatch på Skytteholms IP

154 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page