top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Kungsängens IF - FC Stockholm 1-8

Det blev en målrik tillställning på Kungsängens IP under lördagen. FC vann matchen med hela 1-8 (!) mot Kungsängens IF efter 0-6 i halvtid. Ostojic gjorde 4 mål, Makolli var på gång att göra hattrick och Rabendi gjorde debut.


Det var en grön, blöt och trevlig naturgräsmatta som FC kom till för att möta Kungsängens IF. Matchen startade i ett behagligt men tryggt tempo där FC tog taktpinnen från start. Hemmalaget KIF hade några försök till omställningar som rann ut i sanden eller avvärjdes av FC-försvaret.


Det dröjde till 17:e minuten innan FC tog ledningen genom Victor Strand. Sedan drog målkavalkaden igång och 0-6 stod det på måltavlan när det blåstes för halvtid. I halvtid valde även FC att göra en delförändringar där bland annat Rager Rabendi blev inbytt och gjorde därmed sin debut i FC-tröjan.


Andra halvlek blev inte lika målrik och tempot mattades av en del, vilket är förståeligt efter explosionen i första. Under andra halvleken gjorde FC två mål och släppte även in ett. Det fanns dock bud på några mål till, men resultatet stod sig.


En målrik match som slutade 1-8 till FC:s favör och är årets målrikaste match i serien so far.


Målskyttar i matchen blev Stefan Ostojic (4), Trimi Makolli (2), Eyasu Alemayehu och Victor Strand. Det bjöds på många fina mål från de rödsvarta.


Rolig kuriosa är att Strand gjorde sitt första mål sedan 2013, måltorkan är bruten och vi hoppas de blir flera baljor under FC-sejoure.


Startelva


Ström


Strand - Benker [K] - Adomako - Jung -Talebi


Diallo - Singh


Alemayehu


Ostojic - Makolli


Avbytare:

Rabendi (in 45:e)

Soldati (in 45:e)

Akdemir

Nordbeck (in 45:e)

Gaete Moggia

Rajalakso (in 70:e)

Cosic (in 53:e)


Stefan Ostojic gjorde för dagen 4 (!) mål och har nu gjort 18 mål på 11 matcher och leder skytteligan likt FC leder tabellen i Division II Norra Svealand.


FC har på 12 matcher gjort 43 mål och släppt in 14 mål, vilket gör att vi har en målskillnad på 29+ i dagsläget. Ett fin målsnitt 3,5 mål per match, något som vi hoppas fortsätter hålla i sig under resten av säsongen.


Nästa match är på onsdag 1/9 hemma på Krillan mot Sandviken AIK, avspark kl. 20:00.9 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentar


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page