top of page
  • Skribentens bildEddy Sjöberg

Kristijan Cosic är klar för FC Stockholm!

Anfallaren Kristijan Cosic ansluter till FC Stockholm från Ettan och IFK Haninge. Cosic blir ett nyttigt tillskott till en redan stark trupp då han har flera års rutin från Ettan och god erfarenhet av att ta upp ett lag från tvåan till ettan.


Kristijan Cosic skrev på för FC under veckan och blev spelklar till helgens match mot Kvarnsvedens IK som FC vann med 4-0. Cosic fick även möjligheten att debutera och hoppade in i den 72:a matchminuten. Under sin tid på planen stod han för en stabil och positiv insats samt var väldigt nära att bli målgörare i sin debut, men gästernas målvakt gjorde en fin räddning på skottet.


Kristijan Cosic är en stark, snabb och teknisk anfallare som är fostrad i Djurgårdens IF fram tills u-21 och ansluter från IFK Haninge likt Adomako och Alemayehu. Cosic har förutom IFK Haninge spelat för IK Frej, Vasalunds IF, Akropolis och Arameisk-Syrianska.


Sportchefen Stefan Elfver om värvningen:

- I Cosic får vi in en klassavslutare som har massvis av rutin från högre divisioner och han vet vad som krävs för att leverera på denna nivå. Sedan är han även en bra karaktär som passar in väldigt fint hos oss.


Chefstränaren Rebaz Hassan instämmer och fyller i:

- Vi får in en vass anfallare i Cosic, en vinnare som vunnit tvåan tidigare och är en bra målskytt och avslutare.


Cosic själv om valet av FC och kommande säsong:

- FC är en klubb på uppgång och jag vill vara med på den resan, hade bara hört bra saker om klubben innan jag skrev på och allting har stämt med det jag hört.


Jag hoppas kunna bidra med rutin, glädje, hårt jobb och mål. Har vunnit både division 2 och division 1 förut så jag vet vad som krävs.


Min förväntningar under säsongen är att vi ska fortsätta vinna, fortsätta jobba hårt och stå med guldmedaljer runt halsen i slutet av november!Återigen tackar vi IFK Haninge med Omar i spetsen för en smidig övergång!4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page