top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Jonathan Karlsson är klar för FC!


FC har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv inför 2023 och det handlar denna gången om den explosive och talangfulle ytterförsvararen Jonathan Karlsson som ansluter från Djurgårdens IF.


Karlsson har senaste tre åren tillhört Djurgårdens ungdomsverksamhet där han senast huserat i P19 och har under året tränat med a-laget. Karlsson erhöll utmärkelsen "Årets junior" inom föreningen där motiveringen löd enligt nedan:


"Årets junior har under sitt sista år i Akademin varit en förebild för sitt eget lag och för hela akademin. I rollen som lagkapten har han på och utanför planen visat hårt arbete, målmedvetenhet och ledarskap.


Målmedvetenheten har speglats på planen där han trots flera olika positioner leder poängligan med över 25 poäng gjorda (mål och assist).


Med en hög lägstanivå har Jonathan Karlsson gjort skillnaden i många matcher i PA19 och belönats med matcher i U21 och träning med herrlaget."


Karlsson om att skriva på för FC:

- "Jag valde just FC grund utav deras höga ambitioner och bra målsättningar. Dessutom har jag fått en jättebra bild av de som jobbar inom föreningen och ser detta som ett bra steg för mig i min karriär.


Min förväntningar är att vi som lag ska kunna placera oss högt i tabellen och kontinuerligt under året utvecklats som kollektiv och på individ nivå.


Jag kommer att bidra med fart kreativitet och alltid hårt jobb oavsett hur matchen utspelar sig. Dessutom kommer jag vara väldigt flexibel med positioner då jag känner mig väldigt bekväm med både vänster- och höger fot."


Sportchef Elfver om senaste nyförvärvet:

- "Jonathan var nere efter säsongen och tränade med oss. Vi såg direkt att han är en spelare som har det vi söker. Både fotbollsmässigt och karaktären! Han har gjort mycket poäng i år vilket gör att vi får in en offensiv ytterback/wing. Varit lagkapten och blev även vald till ”årets junior”. Tack till DIF för ett bra samarbete!"


Chefstränaren Hassan om Karlsson:

- "En orädd, beslutsam och snabb ytterback. Dessa tre egenskaper tillsammans ger oss en väldigt spännande fotbollsspelare. Det ska bli intressant att få följa hans utveckling hos oss.


Jonathan är varmt välkommen till oss!"


Vi vill rikta ett tacka till Djurgårdens IF för ett bra samarbete kring övergången!


Varmt välkommen till FC, Jonathan!

842 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page