top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Jens Stigedahl är klar för FC!


Rutinerade förvarspjäsen Jens Stigedahl är klar för FC. Stigedahl ansluter från norska Egersunds IK. Innan dess har han nio säsonger med Umeå FC i bagaget där han var lagkapten innan han lämnade för Norge och var med på UFC:s resa upp till Superettan.


Trots att Jens Stigedahl endast är 26 år så har hunnit han spelat 185 matcher för Umeå FC där det blivit flest matcher i Ettan Norra och även Superettan. Stigedahl spelades senast i Egersunds IK som spelar i Postnord-ligan som är Norges tredjedivision och i paritet med Ettan Norra. Innan han skrev på för Egersund så var det flera klubbar högre uppåt i seriesystemet i Norge som visade intresse och uppvaktade Stigedahl.


Stigedahl är en mångsidig försvarare som kan användas på flera positioner och besitter nyttiga erfarenheter som kompletterar nuvarande truppen i FC.

Stigedahl om att ansluta till FC:

- "Från första mötet med FC har jag fått ett bra intryck. Klubben har varit tydliga med deras ambitioner och driv att fortsätta klättra i seriesystemet. Det är någonting jag också vill, klättra i seriesystemet och spela högre upp än Ettan igen. Hoppas vi kan uppnå det tillsammans och jag hoppas och tror att vi kan vara med i toppen och kriga under kommande säsong.


Kommer alltid göra mitt bästa på och utanför planen och jobba hårt för att vi ska kunna göra en bra säsong tillsammans. Vill även bidra med rutin då jag spelat i Ettan många säsonger och mött stor del av lagen i serien förut."


Sportchef Elfver om försvararen:

- "I Jens får vi in en väldigt bra spelare och bra karaktär! När jag hörde att han var på väg hem från Norge så var det ingen tvekan. Det är en spelare som vunnit Ettan och spelat Superettan redan och även varit lagkapten i Umeå. En passningsskicklig och hårt jobbande vänsterback."


Chefstränaren Hassan om att få in Stigedahl:

- "En till viktig pusselbit är på plats. Med Jens så får vi en hårt arbetande ytterback med en grym vänsterfot. Utöver det så är det återigen en supermänniska och ledartyp som kommer bära FC-tröjan 2023. Varmt välkommen!"


Varmt välkommen till FC, Jens!

610 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page