top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Jakob Bäckström är klar för FC!


Jakob Bäckström är klar för FC Stockholm och ansluter från Djurgårdens IF P19. Den explosiva och kvicka ytterbacken blir FC:s tredje nyförvärv under Silly Season 2024.


Jakob Bäckström som hunnit spela några träningsmatcher med laget är numera klar för FC och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2025. Bäckström ansluter från Djurgårdens IF P19 där han under säsongen 2023 varit ordinarie och spelat 24 matcher i P19 Allsvenskan och noterades för tre mål. Bäckström har även en U19-landskamp på meritlistan där han representerade det svenska landslaget i en match mot Holland. Bäckström har tidigare förflutet i Hammarby IF (U) och Tyresö FF.


Under försäsongen har Bäckström hittills hunnit med ett mål mot IK Sleipner och leverera en fin assisterande passning under matchen mot Nordic United.


I och med värvningarna av Sebastian Wändin, David Fällman och Jakob Bäckström, så börjar besättningen av försvarare att se bra och lovande ut inför säsongen.


Jakob Bäckström om att vara klara för FC:

- "Valet föll på FC Stockholm för att jag tycker att det är en snabbt växande klubb med bra ambitioner och visioner samt spelar en fotboll som jag uppskattar. Jag ser en stor potential i klubben.


Mina förväntningar på kommande säsong är att komma in i laget på ett bra sätt och att vi krigar tillsammans mot att nå så bra resultat som möjligt i varje match, för att sedan kunna vinna serien.


Mina personliga mål under året är att dels komma in i laget på ett bra sätt, men även att spela och prestera så mycket som möjligt. Jag tror att jag kan bidra med mycket kreativitet och hårt jobb in till laget."


Sportchef Stefan Elfver om nyförvärvet:

- "Vi har haft ögonen på Jakob under en längre period och det är en spelare som fallit oss i smaken. Det är en spelare som är en kvick och offensivt duktig försvarare som kommer passa bra in i vårt spelsystem"


Chefstränaren Rikard Norling om Bäckström:

- "Jakob har gjort ett mycket fint intryck under sin första tid i FC. Det ska bli intressant att få vara en del av hans utveckling framöver."


Välkommen till FC, Jakob!

539 views0 comments

Recent Posts

See All

Bình luận


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page