top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Järfälla - FC Stockholm 0-2

FC vinner helgens match mot Järfälla på bortaplan som ligger på tredje plats i tabellen. En tuff tillställning som FC går segrandes ur med 0-2 efter mål i andra halvleken av Eyasu "Lillen" Alemayehu och Stefan Ostojic. Joshua Adomako och Stefan Ostojic som nominerades till Aftonbladets "månadens lag" i september stod för stabila prestationer återigen.


I början av första halvleken tar FC initiativet och skapar en målchans via Stefan Ostojic vars skott täcks av försvarare. Därefter blir det ett ställningskrig och en hårdare tillställning med tuffa dueller i närkampsspelet från båda lagen. Spelet är böljande och FC har några halvchanser vid omställningar som rinner ut i sanden. Ytterligare ett skott avlossades från Stefan Ostojic men skottet gick tätt utanför målvaktens högra stolpe. Även Järfälla har några halvchanser som reds upp av FC-försvaret och vid ett tillfälle står Mathias Jung för en magisk brytning när han bakifrån tar bollen med en glidtackling, en situation som annars kunde ha blivit ett friläge.


I andra halvlek tar FC över matchbilden och kontrollen över spelet. Övertaget leder till att FC hotar framåt och pressar bak hemmalaget. I den 65:e minuten efter en hands precis utanför straffområdet från vänster vinkel, kliver Eyasu Alemayehu fram och sätter frisparken direkt i mål, otagbart för målvakten och 0-1 är ett faktum. Väldigt fint slagen frispark kan tilläggas.

Fem minuter senare i den 69:e minuten dömer domaren straff till FC. Detta efter att inbytte Cameron Streete visat prov på sin snabbhet och löpt förbi sin sista försvarare och rivits ner i straffområdet. FC:s målkung Stefan Ostojic klev fram och satte straffen lika enkelt och kyligt som vanligt, vilket gav 0-2 på resultattavlan.


FC är väldigt nära att utöka målprotokollet efter att Streete spelat fram Ostojic i straffområdet, avslutet går dock stenhårt i ribban och resultatet 0-2 står sig matchen ut.


Startelvan


Avbytare

Simon Röse Cameron Streete

Carlos Gaete Moggia

Tobias Soladti

Pontus Hesselheim

Naramsin Akdemir


Återigen håller FC nollan för sjätte matchen i rad och vår vägg i målet Johannes "Sisu" Ström har inte släppt in ett mål sedan matchen mot Skiljebo den 14 augusti.


Dagens seger var den fjärde på fem senaste matcherna och sjunde raka segern på bortaplan.


FC har nu 46 poäng på 18 matcher och leder tabellen för Division II Norra Svealand. Skytteligan för tabellen leds av FC:s Stefan Ostojic med sina 24 mål på 17 matcher.


Vill du se firandet efter matchen?


I fredags släppte även Aftonbladet "månadens lag" för september i division II och återigen hade FC med två spelare i nomineringen. Joshua Adomako fick en plats i startelvan som en av månadens bästa försvarare och Stefan Ostojic fick en hedervärd plats på bänken för sina prestationer och 5 mål under september. Vi gratulerar grabbarna till utmärkelsen/nomineringen. Välförtjänt!


Nästa match är mot Gamla Upsala SK på Kristinebergs IP lördagen den 9/10 kl. 14.00.
111 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page