top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Intervju med Kingsley Amunike från FC-ungdom!Under början av 2022 kunde vi stolt presentera vår nya ungdomsverksamhet och under 2022 växte klubben med 1100% (!) sett till antalet lag som ökade inom FC:s verksamhet.


Vi har äntligen fått möjligheten att sitta ned Kingsley "Kobe" Amunike som är ett nytt tillskott inom klubben där han dagligen jobbar med att driva och utveckla FC Stockholms akademi- och ungdomsverksamhet.


Först och främst. Kobe, varmt välkommen till FC familjen. Vi har ju känt varandra ett bra tag och haft lite samarbeten vid sidan av. Nu är det dock helt på riktigt. Du kan väl börja med att presentera dig?

- Jag började spela i mitt hemland Nigeria. Som tonåring värvades jag sedan till Sporting Lissabons Akademi där jag var i några år. Efter en tid i Sporting Lissabon blev jag uttagen att representera Nigeria i U-17 världsmästerskapen. Efter detta signade jag med den belgiska klubben Eendracht Aalst som då spelade i högsta divisionen i Belgien (Eredivisie). Jag var proffs i Belgien i fem år och sedan fortsatte min karriär i ett antal olika länder. Jag kom även till Sverige där jag spelade för Landskrona och Värnamo. Med Landskrona spelade jag i Allsvenskan. Det sista landet där jag spelade professionell fotboll var Färöarna och där började jag även min tränarkarriär. De senaste nio åren har jag varit tränare och ansvarig för Stockholms Fotbollsakademi som numera har gått samman med FC Stockholm.

Vad vill du lära ut för fotboll?

- Jag vill utveckla talanger och ge dem förmåga och självförtroende att uppnå sina mål. Jag förespråkar en snabb och teknisk fotboll som spelas genom de olika lagdelarna.

Varför ska man börja spela för FC Stockholms ungdomssektion?

- FC Stockholms akademi är fullt integrerad med A-lagsverksamheten. Förra säsongen fick fyra spelare A-lagskontrakt och ytterligare ett antal spelare representerade A-laget i tävlings- och träningsmatcher.

Vad har du för mål under 2023

- Att utveckla våra unga talanger samt att vinna varie serie där våra akademilag är representerade. Jag vill också slussa upp ytterligare unga spelare till A-laget så att klubben kan avancera till Superettan under 2023.

Vad har du för långsiktiga mål?

- På lång sikt vill jag bygga en erkänd och etablerad akademi som är ett relevant val för unga fotbollstalanger och som producerar elitfotbollsspelare på landslagsnivå.

I fjol så lyckades fyra spelare från ungdomleden få A-lagskontrakt och sedan även debutera både i Svenska Cupen men även i Division 1. Är det några nya spelare som vi ska hålla ögonen på som kan ta klivet till A-laget redan nästa år?

- Ja, talangerna och möjligheterna finns, men det är upp till varje spelare att ta vara på dessa chanser.

Om en spelare vill börja spela i FC. Finns det plats? Och i vilka sektioner?

- Ja, spelare i åldrarna 12-18 är välkomna. Även äldre spelare som vill ta chansen i B-laget är välkomna, men då bör de ha erfarenhet av elitfotboll sedan tidigare.

Okej! Spännande! Hur ska man göra om man vill få chansen hos dig?

- Det går att kontakta klubben genom vår hemsida eller att maila mig på kingsley@fcsthlm.com.

702 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page