top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - Kungsängens IF

Imorgon kommer Kungsängens IF på besök och FC får en ny chans att säkra seriesegern på hemmaplan. Avspark kl. 14.00 på Stadshagens IP. Vi livesänder matchen via vår sida på Facebook för de supportrar som ej kan närvara på plats.

FC:s senaste match mot FC Gute fick ett märkligt avslut då matchen avbröts i den 76:e minuten och Gute hade ledningen med 0-1. Anledningen till att matchen avbröts var på grund av att belysningen på Stadshagens IP gav upp och vaktmästarna fick inte igång det förrän två dagar senare. När matchen avbröts var FC i momentum och forcerade på för en kvittering, en kvittering som hade kunnat betyda säkrat avancemang till Ettan. Svff och Tävlingskommittén har meddelat att matchen mot Gute kommer att återupptas den 4:e december. FC skickade in en överklagan om att vilja spela matchen innan 27/11, en överklagan som avslogs och beslutet från Svff om att matchen ska återupptas den 4 december kvarstår.

Morgondagens match mot Kungsängens IF är väldigt betydelsefull då det räcker med en poäng för att säkra avancemanget till Ettan då FC idag är serieledare med tre poäng före tvåan med en match mindre spelad då matchen mot Gute inte räknas som klar. Vid en förlust kan avancemanget fortfarande säkras, men det beror på om KB vinner sin match mot Enskede och antalet mål blir då avgörande då FC i dagsläget har 11 mål mer i sin målskillnad jämfört med KB. En spännande dag är att vänta minsann.

Kungsängens IF spelade vi första matchen mot i slutet av augusti, en match som FC vann med hela 1-8 på bortaplan. Kungsängen ligger för närvarande på en 9:e plats i tabellen och har säkrat sin plats i division II nästa år.

Stefan Ostojic som gjorde 4 mål i senaste matchen mot Kungsängen blev i veckan utsedd till "Årets anfallare" i hela division II Sverige. Ett pris som arrangeras och delas ut av Unibet och kallas "Unibet 2:an". De som nominerar och röstar är sportchefer och tränare för klubbar i division II. Vi passar på att återigen gratulera Ostojic till utmärkelsen. Välförtjänt och vi är inte förvånade, det är du värd. Hatten av.

KIF-Enskede 0-0

Rebaz Hassan (t.h.) är taggad inför morgondagens match!

Inför morgondagens match har vi bytt några ord med chefstränaren Rebaz Hassan

Det blev ett abrupt avslut i senaste matchen mot FC Gute. Vad är dina reflektioner kring den matchen?

- "De har ett skott på mål efter två minuter. Efter det så parkerar vi i princip på deras planhalva fram tills dess att lamporna släcks. Vi skulle precis börja forcera sista 20 minuterna.

Men, vi var inte alls nöjda med vår prestation. "

Svff har beslutat att matchen mot Gute kommer att återupptas den 4 december, tankar om det?

- "Perfekt. Vi byter julklappar med varandra."

Match mot Kungsängen imorgon. Hur går tankarna inför den matchen?

- "Vi spelar för en serieseger. Det ska synas på planen imorgon."

Vad krävs imorgon för att ta tre poäng?

- "Att fortsätta som vi gjort hittills, vi har skapat goda förutsättningarna för oss själva för en serieseger. Vi ska slappna av, men samtidigt vara hungriga för att hämta hem medaljen."

MATCHTRUPPEN MOT KUNGSÄNGEN:

Presenteras här under matchdagen.

MATCHINFO

FC Stockholm - Kungsängens IF

Vi kommer liverapportera händelser från matcher på vår Twitter: @fcstockholm

Det är gratis inträde till dagens match på Stadshagens IP. Matchen kommer att livesändas på vår Facecbook-sida: FC Stockholm

Datum: 27:e november

Tid: 14:00

Arena: Stadshagens IP

Vad: Division II Norra Svealand

Kom till Hagen och stötta FC till seriesegern!