top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Umeå FC - FC Stockholm

FC flyger under söndagen till Umeå för att möta Umeå FC på Umeå Energi Arena SOL. Matchen livesänds på SportExpressen Play för den som vill se matchen med avspark kl. 17.00.


På söndag reser FC i väg för en av säsongens längsta bortaresor för att möta Umeå FC på bortaplan. FC kommer till matchen med en skön 4-0 vinst på Stockholm Stadion mot Team TG. En match där FC hade fyra olika målskyttar och Ostojic, Makolli, Rashidi och Almström Tähti skrevs in i målprotokollet.


Om morgondagens motståndare

Umeå FC är en hyfsat ung förening som bildades 1987 efter en sammanslagning av Tegs SK och Sandåkerns SK. Under säsongen 2019 avancerade UFC upp till Superettan men inför säsongen 2021 föll man tillbaka till Ettan. Under fjolårets säsong hamnade laget på en femte plats i tabellen och är inför säsongen 2022 förhandstippade som ett topplag av Ettan. I klubben har spelare som Mikael Lustig, Jesper Blomqvist och Steve Galloway spelat.


I sin senaste match i Ettan förlorade UFC hemma mot Gefle IF med 0-1 och har på sina fyra inledande matcher liknande facit som FC med sju poäng där de blivit två vinster, en oavgjord och en förlust.

Chefstränare Rebaz Hassan inför imorgon:

"Skönt med en skön seger mot Team TG på Stadion. Vi har haft en ganska lugn träningsvecka vilket gör att vi borde vara fräscha och redo inför möta Umeå FC. Det kommer att bli en väldigt bra fajt. Det blir en värdemätare för oss för att se var vi står emot ett av de lag som är favoriterna till att vinna serien. De förlorade senast mot en annan kandidat att vinna serien, nämligen Gefle. Det kommer därför vara ett revanschsuget Umeå som vi möter, men vi tror på det vi gör och på oss själva. Vi är redo för den här utmaningen"


MATCHTRUPPEN

MATCHINFO

Umeå FC - FC Stockholm


Matchens livesänds här och sändningen startar 14.50: SportExpressen Play


Datum: 1:a maj

Tid: 17:00

Arena: Umeå Energi Arena SOL

Vad: Seriematch Ettan Norra

153 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page